İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerden ABD’nin Bakü Elçisi’ne tepki

Ermenilerden ABD’nin Bakü Elçisi’ne tepki 

Amerikan Başkanı Barack Obama, uzun süredir beklenen atamalarından birini de Azerbaycan’a yaptı. Matthew Bryza’yı, Amerika’nın Bakü Büyükelçisi olarak atadı. Ancak atamaya Ermeniler tepkili.

ABD’deki Ermeni kuruluşu Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi, kararın Amerika’nın Kafkaslar’daki diplomasisine zarar vereceği iddiasında.

ANCA İcra Direktörü Aram Hamparian, yaptığı yazılı açıklamada “Amerikalı Ermeniler, başkan Obama’nın atama kararından büyük rahatsızlık duyuyor” ifadesini kullandı.

Hamparian, açıklamasında 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını destekleyen tasarının Amerikan kongresinde kadük hale getirildiğine de değindi, “ABD yönetimi ABD Temsilciler Meclisi’nde Ermeni tasarısının kadük hale gelmesine yardım etmesinin ardından, Obama yine seçim kampanyası sırasında Ermeni konularıyla alakalı verdiği taahhütleri görmezden gelmeye devam ediyor” denildi.

Türkiye’de de yakından tanınan bir isim olan Matthew Bryza, daha önce Amerikan Karabağ sorununun çözümü amacıyla kurulan Minsk grubunun Amerikalı eşbaşkanlığı gibi kilit görevini de yürütmüştü.

Ermeniler, Bryza’yı Azerbaycan hükümeti yetkilileriyle “normalin ötesinde” yakın bağları olmakla suçluyor.

Yorumlar kapatıldı.