İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Dinler Bahçesi’nde ayine izin çıkmadı

‘Dinler Bahçesi’nde ayine izin çıkmadı
30 Aralık 2010 Perşembe 20:12
Dinlerarası diyaloğun yaşanacağı yer olarak yapılan Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii’ndeki kilisede Hıristiyanların Noel ayinine izin verilmedi.Refika Karabacak’ın haberi

——————————————————————————–

Ankara’da İhsan Doğramacı tarafından yaptırılan. Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilere bir arada ibadet edebilme özgürlüğü sağlanması planlanan Doğramacı Ali Sami Paşa Camii’nde Noel ayinine izin çıkmadı.

Hıristiyanların en önemli dini günlerinden olan Noel’i kilise bölümünde kutlamak isteyen Kurtuluş Kiliseleri Derneği’ne izin verilmemesi üzerine bir açıklama yapan Dernek Basın Sorumlusu Soner Tufan, “Din bahçesi olarak tanıtımı yapılarak açılan yerde protokolü davet edeceğimiz, iki saatlik sembolik bir ayin yapmak istedik. Yazılı bir cevap gelmedi ama noelden birkaç gün önce öğrendikki izin çıkmamış burası hoşgörünün timsali olacak diyorlar ancak amacına uygun kullanmıyorlar dedi.

Kullanma taleplerini Doğramacı Ali Sami Paşa Camii Vakfı’na ilettiklerini belirten Tufan, iznin Diyanet İşleri Başkanlığı mı, Vakıf tarafından mı verilmediğini bilemediklerini söyledi.

Bu kiliseyi kullanmak için ilk kez başvuru yapıldığını söyleyen Tufan, durumu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de paylaştığını belirtti.

Habertürk

Yorumlar kapatıldı.