İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkolog: Ermenistan Diyarbakır’daki tarihi Surp Giragos Kilisesi’nin açılış törenine hazırlanmalı

Türkolog: Ermenistan Diyarbakır’daki tarihi Surp Giragos Kilisesi’nin açılış törenine hazırlanmalı 

19:44 • 29.12.10

Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Türkolog Artak Şakaryan, Eylül ayında Ağtamar Surp Haç Kilisesi’nde yapılan ayin törenini değerlendirerek Ermenistan’ın Diyarbakır’daki tarihi Surp Giragos Kilisesi’nin açılış törenine hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şakaryan “Ermenistan Ağtamar Surp Haç Kilisesi’nde yapılan ayin törenine heyet göndermeyerek bir hata yaptı. Resmi heyet değil, 50-60 İngilizce konuşan uzmandan oluşan bir heyet gönderilmeliydi. Bu uzmanlar ise uluslararası topluma Ermeni görüşünü açıklamaya çalışacaktı” diye konuştu.

Ermeni tarafının Ermenistan ile Türkiye arasındaki sorunlar hakkında sadece kendi diliyle ve kendi ülkesinde konuştuğunu açıklayan Türkolog “Biz sadece bizi sevindiriyoruz. Umarım ki gelecek yılda Surp Giragos Kilisesi’nde yapılacak ayin töreninde yaptığımız hatayı düzelteceğiz” dedi.

Türkolog, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Surp Haç Kilisesi’nin törenine hazır değildik. Ancak Surp Giragos Kilisesi’nde yapılacak törenine şimdiden hazırlanalım. Tariçilerden, uluslararası uzmanlardan, hukukçulardan oluşan bir heyet oluşturup törene katılalım”.

Yorumlar kapatıldı.