İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BBC’den Türkiye’ye büyük hakaret

BBC’den Türkiye’ye büyük hakaret 

BBC’de skandal… Ünlü otomobil programı Top Gear, yılbaşı özel programı için Irak’a ve Filistin’e gitti ardından da Türkiye’ye uğradı. Türkiye’yi Irak ve Filistin’den bile güvensiz bir ülke gösterildiği programda hakaretler yağdırıldı.

Paylaş | 29 Aralık 2010 Çarşamba – 09:55

İngiltere’nin en ünlü otomobil programı Top Gear, yılbaşı özel programı için Filistin topraklarındaki Beytüllahim şehrine gitti ve Türkiye’ye de uğradı. Ancak program sunucularının Türkiye hakkındaki gerçek dışı ve abartılı iddiaları izleyenleri hayal kırıklığına uğrattı.

BBC’de yayımlanan ve dünyanın her yerinde milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlenen Top Gear’in üç sunucusu Jeremy Clarkson, Richard Hammond ve James May, İsa’nın doğuşu konseptiyle üstü açık spor arabalarla Beytüllahim’e gittiler. Programın bütün dünyada önceki akşam yayınlanan bölümünde üç sunucu önce Kuzey Irak’ta Erbil’e gitti.

Kuzey Irak’ın güzelliklerine aşık olduklarını söyleyen sunucular “hayatımızda gördüğümüz en güzel doğa”, “Bu bölgenin insanları harika ve son derece barışçı” diyerek övgüler sıraladı.

Programın ilerleyen dakikalarında Silopi’den Türkiye’ye giren üç sunucu panik içinde korku propagandası yapmaya başladı. Abartıp kurşun geçirmez yelekler ve miğferler giyen sunucular Türkiye’nin güneydoğusunun savaş bölgesi sayılması gerektiğini iddia ettiler.

Kuzey Irak’taki barış ikliminin Türkiye’nin güneydoğusunda yerini savaş ortamına bıraktığını savunan üç sunucu Türkiye’yi yerden yere vurdu. Programın son bölümünde ise Suriye’ye geçen ekip bu kez “Burası çok güzel hatta Türkiye’ye göre çok çok güzel” mesajları verdi.

Yorumlar kapatıldı.