İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ANCA, Türk hacker’ların hedefi oldu

ANCA, Türk hacker’ların hedefi oldu 

29 Aralık 2010 Çarşamba, 09:29 DÜNYA
 
Ermeni diasporasının ABD’deki en etkin kuruluşlarından Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA)’nın resmi internet sitesi, gece boyunca Türk sanal korsanların saldırısına uğradı. Türk bayrağı ve Türkiye yanlısı mesajların yüklendiği ana sayfa, ilk saldırıdan ancak saatler sonra normale döndü.

ABD Temsilciler Meclisi’nde “soykırım” tasarısının gündeme gelmesi için Meclis Başkanı Nancy Pelosi’ye baskı yapan ve NBA yıldızı Kobe Bryant’ın Türk Hava Yolları (THY)’nin reklam yüzü olmaması için kampanya yürüten ANCA, Türk hacker’ların hedefi oldu.

Kendisine ‘Jeopardy’ adını veren ve sanal alemde başka saldırılarıyla da bilinen bir hacker’ın lideri olduğu ‘Code the arts’ grubu, ANCA’nın resmi internet sitesi www.anca.org’a Pelosi karşıtı ve Kobe Bryant’ı destekleyen mesajlar yükledi. Grubun oldukça olumsuz ve sert ifadelerinden Türkiye aleyhine bir tavır takınan Ermeni kökenli ABD’li televizyon yıldızı Kim Kardashian da nasibini aldı. Özellikle Kobe Bryant’a destek veren grup, ünlü oyuncuya “Türk halkı seninle, vazgeçme” mesajı verdi.

Saldırıyı gerçekleştiren ‘Code the arts’ grubunun içerisinde Türklerin yanı sıra Türk savlarına destek veren Şilili ve Arjantinli hacker’lar da bulunuyor. Grup, ‘Jeopardy’, ‘PowerDream’, ‘Nettoxic’, ‘Xarnuz’, ‘BuZuLL’ nicki kullanan 5 hacker’dan oluşuyor.

THY ile yaptığı anlaşma sonrası Ermeni lobisinin baskısına maruz kalan NBA yıldızı Kobe Bryant, eleştirilere, çektiği özel video kaydıyla cevap vermişti. Los Angeles Lakers’ın efsanevi oyuncusu Bryant, THY’nin tanıtım yüzü olmaktan duyduğu mutluluğu, kayda aldırdığı 38 saniyelik özel çekimde anlatmıştı.

Yorumlar kapatıldı.