İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2 manastır ve 4 kilisenin onarımı bitti

2 manastır ve 4 kilisenin onarımı bitti 

28 Aralık 2010 Salı, 12:25
Mardin Valisi Hasan Duruer, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

Mardin Valisi Hasan Duruer, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, şu ana kadar iki manastır ve dört kilisenin restorasyonunun tamamlandığını bildirdi.

Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turabdin bölgesi olarak bilinen Midyat ve Mardin arasındaki bölgede, Süryani cemaatine ait manastır ve kiliselerin bulunduğunu söyledi.

Manastır ve kiliselerin, Cumhuriyet döneminde hiçbir zaman ibadete kapatılmadığını belirten Vali Duruer, şöyle konuştu:

”Hoşgörünün diyarı olan Mardin’de kardeşçe bir arada yaşanıyor. Yıllardan beri ortak yaşam içinde olan Süryaniler ile bir arada yaşıyoruz. Restorasyon çalışmalarında da onları kendimizden ayrı tutmadık. Böylece Mardin’de ve çevre ilçelerde bulunan bazı kilise ve manastırları restore ettik. Şu ana kadar iki manastır ve dört kilisenin restorasyonunu tamamladık. Dönüşüm Projesi kapsamında yaptığımız bütün bu çalışmalar bittiğinde, Mardin binlerce yıllık tarihi kimliğine kavuşacak ve dünyanın birçok marka kentleriyle yarışır duruma gelecek. Çünkü başı göklerde, ayağı okyanusta olan bir şehir. Gece yıldızlara yakın bir şehirdir. Gizemli, büyülü bir şehirdir. İnsanların gönül rahatlığıyla dolaşabileceği ve huzur içinde yaşayabileceği bir dünya kentidir.”

Vali Duruer, turizmden tarıma, ekonomiden sanata kadar her alanda Mardin’i kalkındırmak için ciddi çalışma başlattıklarını, son yıllarda turizmin gözde merkezi olan Mardin’de hedeflerinin beş yıl içinde beş milyon turist olduğunu kaydetti.

Kentteki yatak sayısını da bin 600’den 10 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten Vali Duruer, ”Yatırımcıları, Mardin’e turizm alanında yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bu alanda yatırım yapacak müteşebbislere her türlü kolaylığı sağlayacağız. Mardin’de turizm sadece dört ayla sınırlı olmamalıdır. Öncelikli hedefimiz, turizmi 12 aya yaymaktır” dedi.

AA

Yorumlar kapatıldı.