İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hayk Demoyan: Ermeni Soykırımı’nın tanınması diğer süreçlere bağlı değil

Hayk Demoyan: Ermeni Soykırımı’nın tanınması diğer süreçlere bağlı değil
15:47 • 27.12.10

Bugün Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Soykırım Müzesi ve Enstitüsü Direktörü Hayk Demoyan, Ermeni Soykırımı’nın uluslararası tanıması sürecini değerlendirdi.

Ermeni Soykırımı’nın tanınması sürecinin diğer süreçlere bağlı olmadığını vurgulayan Demoyan “Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme süreci sürerken İsveç Ermeni Soykırımı’nı tanıdı” dedi.

Soykırım Müzesi ve Enstitüsü faaliyetine gelince Hayk Demoyan “Soykırım Müzesi ve Enstitüsü’nun amacı uluslararası topluma Ermeni Soykırımı’nı bildirmesidir. Biz Ermeni Soykırımı’nın sadece siyasi çıkarlar uğruna değil bu gerçeğin algılanmasıyla tanınmasını istiyoruz” dedi.

Hayk Demoyan: Ermeni-Türk süreci için yeni bir belge masaya koyulmalı
16:16 • 27.12.10

Bugün Erivan’da düzenlenen basın toplantısında Soykırım Müzesi ve Enstitüsü Direktörü Hayk Demoyan, Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecini değerlendirdi.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Demoyan “Ermeni-Türk sürecinin yeniden başlaması durumunda yeni bir belge müzakere masasına koyulmalı” dedi.

Demoyan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ermeni tarafı doğru hareket edip Ermeni-Türk Protokollerini dondurdu. Ermenistan ile Türkiye arasındaki normalleşme süreci sona erdi. Türkiye’nin izlediği tavır sonucu Protokoller değerini kaybetti. Dolayısıyla yeni bir sürecinin başlaması durumunda bu belgeler geçerli olamayacak”.

Yorumlar kapatıldı.