İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ESKİŞEHİR – ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU, ESKİŞEHİR’DE KONSER VERDİ

ESKİŞEHİR – ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU, ESKİŞEHİR’DE KONSER VERDİ

25.12.2010 21:46
——————————————————————————–
ESKİŞEHİR (İHA) – Antakya Medeniyetler Korosu, Eskişehir’de konser verdi.
Yunusemre Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserin açılışında konuşan Yılmaz Özfırat, koronun 2007 yılında Antakya’da kurulduğunu belirterek, ”Medeniyetler Korosu; üç semavi dinden ve bu dinlere mensup farklı kültürlerden; Alevi, Suni, Katolik, Ermeni, Ortodoks, Musevi’lerden oluşan ve rahipler, rahibeler, imamlar, kuyumcular, öğretmenler, emekliler, öğrenciler, manifaturacılar gibi farklı meslek gruplarından kişilerden oluşuyor” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Şeyda Koyaş şefliğinde düzenlenen konserde, İslam, Hristiyanlık ve Musevilik dinlerine ait ilahiler ve ezgiler seslendirildi. Üç semavi dinden ve bu dinlere mensup farklı kültürlerden kişilerin oluşturduğu koronun, seslendirdiği tüm türkü ve ilahiler beğeni ile dinlendi.
Konseri TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emin Nedim Öztürk, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Ocağı Eskişehir Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ve çok sayıda davetli takip etti.
(HÖ-OK-Y)
25.12.2010 21:45:27 TSI
NNNN

Yorumlar kapatıldı.