İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de Noel için birlik mesajları

Türkiye’de Noel için birlik mesajları
25.12.2010
Cumhurbaşkanı Gül ve liderler Türkiye’deki hıristiyan vatandaşların Noel’ini kutladı. 

HIRİSTİYAN Türk vatandaşlarının ve Hıristiyan aleminin Noel Bayramı, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere liderler tarafından kutlandı. Birlik, beraberlik ve hoşgörü vurgusunun yapıldığı mesajlar şöyle:
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Aynı sevinç ve ümitleri paylaşan tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançlarından bağımsız olarak, cumhuriyetimizin eşit mensupları ve halkımızın ayrılmaz birer parçasıdır.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin Milletimiz, gücünü Müslüman, Hıristiyan, Musevi başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yüzyıllardır dayanışma ve hoşgörü içinde bir arada yaşamasından almaktadır.
Başbakan Tayyip Erdoğan Hıristiyan ve Yahudi vatandaşlarımız, bu topraklarda asırlardan beri kendi inançlarını, kendi geleneklerini en güzel biçimde yaşıyorlar. Bundan sonra da huzur ve emniyet içinde yaşamaya devam edeceklerdir, bundan kimsenin bir kuşkusu olmasın.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Noel’i, birçok medeniyete ve inanışa ev sahipliği yapmış Anadolu topraklarında karşılayan Hıristiyan yurttaşlarımızla, konuklarımıza; yeni yılı umutla, coşkuyla karşılayan Hıristiyan alemine huzur, barış ve mutluluk diliyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. (AA)

Yorumlar kapatıldı.