İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler tehdit etti

Ermeniler tehdit etti

Tolga TANIŞ /WASHINGTON 24 Aralık 2010

Ermeni Soykırım tasarısının kadük olması diasporada tam anlamıyla infial yarattı.

111. Kongre’nin çalışmalarına son vermesinin ardından iki hafta içinde Meclis Başkanlığı’nı resmen bırakacak olan Nancy Pelosi’ye tehditler yağıyor. Bir gazeteci, olayda açık bir dille Pelosi’yi suçlayarak, “Olayların korkunç sonuçları olacak” dedi. Amerikan-Türk dernekleri ise mücadeleden zaferle çıkmanın sevincini yaşıyor.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) Başkanı Ken Haçıkyan yayınladığı bildiride, “Ermeni kökenli Amerikalılar, Pelosi’nin başarısızlığı yüzünden öfke ve hayalkırıklığı içinde. Başkan Pelosi’nin, Ermeni Soykırım tasarını geçirmek için açık bir şekilde çoğunluk gücü, otoritesi ve fırsatı vardı, ama yine de insan haklarıyla ilgili bu oylamanın yapılmasına izin vermeyi reddetti” dedi. Asbarez sitesinin editörü Ara Khachatourian ise yazdığı başyazıda, “Pelosi gerçek rengini gösterdi. Ermeni-Amerikan toplumunun sabrı tükenmiş durumda. Korkunç sonuçları olacak” dedi.
Tasarıyı hazırlayan Demokrat Partili California Milletvekili Adam Schiff, yazılı bir açıklama yaptı. Schiff, “Derin bir düşkırıklığı yaşıyorum” diyerek, yeni Meclis döneminde benzer bir tasarı hazırlayacağına söz verdi.

Yorumlar kapatıldı.