İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tasarısı bugün muhtemelen meclis gündemine gelmeyecek

Ermeni tasarısı bugün muhtemelen meclis gündemine gelmeyecek 

21.12.2010
Yazı Boyutu

Temsilciler Meclisi Demokrat Çoğunluk Lideri Steny Hoyer, Ermeni tasarısının, bugün Temsilciler Meclisinin gündemine muhtemelen gelmeyeceğini söyledi.

Salih Zeki SARIDANIŞMENT

WASHINGTON- ABD Temsilciler Meclisi’nin gündeme alınacak tasarılara karar veren komitesi öğleden sonra tekrar toplanmaya karar verdi. Komite bu sabahki toplantısında sözde Ermeni soykırım karar tasarısını genel kurul gündemine almamıştı. Temsilciler Meclisi Demokrat Çoğunluk Lideri Steny Hoyer, Ermeni tasarısının, bugün Temsilciler Meclisinin gündemine muhtemelen gelmeyeceğini söyledi. Tasarı, gündeme alınmasa dahi başkanın veya milletvekillerinden birinin teklifiyle genel kurulda görüşülmesi teklif edilebiliyor ve oy çokluğuyla görüşülebiliyor.

Genel Kurul toplantısının yarına sarkma ihtimali de doğdu. ABD Senatosu Rusya ile yapacağı ‘Start’ anlaşmasını bugüne yetiştiremezse Temsilciler Meclisi yarın tekrar toplanarak ‘Start’ anlaşmasını görüşecek.

BEYAZ SARAY SÖZCÜSÜ GIBBS: OBAMA’NIN BU KONUDAKİ GÖRÜŞLERİ BİLİNİYOR”
Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, ABD Temsilciler Meclisi gündemine gelmesi ihtimali bulunan Ermeni tasarısıyla ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama’nın görüşünün bilindiğini söyledi.

Gibbs, basın toplantısında, bir soru üzerine, Türkiye ile ikili ilişkilerin “son derece önemli” olduğunu ifade etti.

“Obama’nın Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi veya diğer kongre liderleriyle görüşüp görüşmediğine” yönelik soru üzerine Gibbs, Obama’nın bu konuda belirli bir telefon görüşmesi yaptığını sanmadığını belirterek, “Kendisinin bu konudaki görüşleri biliniyor” dedi. (dha)

Yorumlar kapatıldı.