İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Devlet Radyosu: “Türkiye, ABD’deki Davalardan Kaygılı”

ERMENİSTAN DEVLET RADYOSU: “TÜRKİYE, ABD’DEKİ DAVALARDAN KAYGILI”

20.12.2010 14:17
——————————————————————————–
Ermenistan Devlet Radyosu, “Türk otoritelerinin, İncirlik Üssü’ne ilişkin belge gibi Ermenilere ait tapuların korunmuş olmasından kaygı duydukları”nı öne sürerken, bu tür belgelerin Bursa’da bulunabileceğini savundu. ERİVAN (ANKA) – “Ermeni soykırım kurbanları”nın mirasçılarınca açılan davaların Türk otoritelerini kaygılandırdığı öne sürüldü.
Ermenistan Devlet Radyosu, “Türk otoritelerinin, Ermeni soykırım kurbanlarının mirasçılarının 63 milyon doları aşan tazminat talebine ilişkin ABD’deki yargı süreçlerinden endişe duydukları” iddiasında bulundu.
Türk yetkililerinin, “Ermenilerin mülklerine ilişkin belgelerin, ABD ordusunca kullanılan İncirlik Hava Üssü’ne dair belge gibi korunmuş olmasından kaygılandığı”nı öne süren radyo, böyle bir durumun dışlanmayacağını belirterek “1915 yılında Türk Parlamentosunca onaylanan bir yasaya göre, Türk otoriteleri, Ermenilerin mülklerinin envanteri yaptı ve sahibi, Devlet Tapu Komitesi ve toplum liderine olmak üzere, üç nüsha teslim etti” dedi.
Radyo, belgelerin bazılarının “Ermenistan Ulusal Arşivi’nde” korunduğunu belirterek benzer belgelerin Bursa’da bulunabileceğini savundu.(ANKA)
(CN/ÖMR)

Yorumlar kapatıldı.