İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’dan Obama’ya ‘Ermeni’ mektubu

Erdoğan’dan Obama’ya ‘Ermeni’ mektubu 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Obama’ya, sözde Ermeni soykırım tasarılarının ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na getirilmemesi için mektup gönderdiğini açıkladı.
17:51 | 20 Aralık 2010

ANKA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, bakanlığının bütçesi üzerinde konuştu. Dışişleri Bakanı, Başbakan Erdoğan’ın, Obama’ya bugün bir mektup gönderdiğini belirterek, şöyle dedi:

“Son günlerde, tekrar Türkiye’yi hedef alacak şekilde sözde soykırım tasarılarını gündeme getirme çabaları var. Özellikle ABD Temsilciler Meclisi’nin kapanışına yakın bir dönemde, baskın bir girişimle bu kararı Temsilciler Meclisi’nin Genel Kurulu’na getirme çabası geçtiğimiz cuma günü yaşandı, yarın da bu çabayı sürdürme konusunda bazı girişimler olduğunu biliyoruz. Bu konuda ilk haberler bize ulaşır ulaşmaz hem Washingonton Büyükelciğimiz oradaki muhatapları nezdinde hem de ben Sayın Clinton ile doğrudan temas kurarak gerekli uyarılarda bulunduk. Biz artık bu tasarıların, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde Demoklas’in kılıcı gibi, bu ilişkilerimizin üzerinde sallanmasına izin veremeyiz. Bu çerçevede Sayın Başbakanımız da Sayın Obama’ya bugün bir mektup gönderdi. Bu iftiralar karşısında, bu hafıza dayatmaları karşısında Türk milleti, ulusal onurunu korumaya kararlıdır. Yüce Meclisimizin de bu konuda her zaman gösterdiği duyarlılığı göstereceğinden eminim.”

Yorumlar kapatıldı.