İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Listeye flaş isimler ekliyor

Listeye flaş isimler ekliyor 

Yeni PM listesinde ilahiyatçıdan süryaniye, diplomattan engelliye birçok yeni isim var.

Güncelleme:16 Aralık 2010 11:32 

Kılıçdaroğlu’nun yeni PM listesinde tanıdık isimlerin yanında ilahiyatçıdan süryaniye, diplomattan engelliye birçok yeni isim var. PM’ye alınmasi beklenen isimler arasında Diyarbakır Barosu eski Başkanı Sezgin Tanrıkulu ile Kamil Koç Otobüs Firması’nın Sahibi Sena Kaleli’nin de ismi geçiyor. Kaleli, 29 Mart 2009 seçimlerinde CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayıydı.

CHP kurultayına günler kala partinin vitrini olarak görülen Parti Meclisi’ne (PM) girecek yeni isimler netleşmeye başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, görme engelli avukat Turan İçli, Süryani kökenli Markus Ürek, emekli diplomatlar Uğur Ziyal ve Faruk Loğoğlu ile eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav ile geçmişte yakın çalışma içinde olan kimi teknokrat isimleri de PM’ye alacağı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, il başkanlarıyla da yarın bir araya gelerek son değerlendirmelerini yapacak. Bu toplantıdan Kılıçdaroğlu’na blok liste de dahil atacağı her adımda tam destek mesajı çıkması bekleniyor. Baykal ve Sav’ın son mesajlarından sonra kurultayda çarşaf liste önergesinin artık gündeme gelmeyeceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun, Engelliler Federasyonu Başkanı görme engelli avukat Turan İçli’yi PM’ye alacağı belirtiliyor. Azınlıkların da PM’de temsili için Süryani Markus Ürek’in adının gündeme geldiği öğrenildi. Ürek, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nda da çalışıyor.

İlahıyatçı da var

Van Mavigöl Kadın Derneği Başkanı Suna Şahin, enerji uzmanı Necdet Pamir ile Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Muhammet Çakmak’ın da CHP’nin yeni vitrinine gireceği kaydedildi.

Kadın ve gençlere verdiği sözü yerine getirmek isteyen Kılıçdaroğlu’nun CHP Tüzüğü’nün yüzde 25 kota tanıdığı kadınlara 80 kişilik PM’de kotanın da üzerine çıkarak 30 kadını alacağı, ayrıca 10 genç CHP’liyi de PM’ye taşıyacağı öğrenildi. PM’ye Bihlun Tamaylıgil, Mehmet Ali Susam ve Faik Öztrak’ın da gireceği konuşuluyor. Öte yandan, mevcut PM içindeki bazı isimlere yeni dönemde yer verilmeyeceği öğrenildi. Bu sayının 70’e kadar çıkması bekleniyor.

‘Az kaldı şafak sökecek’

CHP Genel Merkez binası da CHP bayraklarıyla süslenirken, üzerinde Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının bulunduğu ve “Az kaldı şafak sökecek, halk iktidara gelecek”, “Artık yeter, bu düzen değişecek. Halk iktidara gelecek” yazılı afişler asıldı.

Yorumlar kapatıldı.