İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnsan haklarına saygı yürüyüşü

İnsan haklarına saygı yürüyüşü 

İSTANBUL (18.12.2010)- 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası, İstanbul’da dün akşam yapılan “İnsan Haklarına Saygı Yürüyüşü” ile son buldu. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, İstiklal Caddesi’nde dün akşam “İnsan Haklarına Saygı Yürüyüşü” yaptı.

Taksim Tramvay durağında biraraya gelen İHD üyeleri, Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Gözaltında kaybedilenlerin, 1988-2010 yıllara arasında güvenlik güçleri tarafından öldürülen çocukların ve hasta tutukluların isim listelerini taşıyan insan hakları savunucuları, yürüyüş boyunca “İnsan hakları ile insandır” sloganını attı.

Galatasaray Meydanı’nda bir açıklama yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nde kabul edilen hakların hiçbir varlık veya güç tarafından bahşedilmediğini, insanların doğarken bu haklarla doğduğunun betimlendiğini söyledi.

2010 yılının Türkiye’de etnik, siyasi, cinsel yönelim, vicdani ret, çevre, ekonomik ve sosyal gibi pek çok alanda hak arama tartışmaları ile geçtiğini söyleyen Boğa, geçmiş yıllara oranla bu yıl da hiçbir pozitif gelişmenin yaşanmadığının altını çizdi.

Boğa, Türkiye’nin temel sorunlarının çözümü için demokratik, özgürlükçü, çoğulcu eşitlikçi anlayışla, toplumun tüm katmanlarının kendini bulabileceği ve ifade edebileceği bir anayasanın yapılmasının gerekliliğine işaret etti.

Yorumlar kapatıldı.