İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde soykırımın filmi için Spielberg’e gittiler!

Sözde soykırımın filmi için Spielberg’e gittiler!
09:57 | 17 Aralık 2010

Ermenistan yönetimi, sözde Ermeni soykırımının yüzüncü yılı olan 2015’te yayınlanmak üzere dünya çapında ses getirecek bir film çekmesi için Amerikalı ünlü sinema yönetmeni Steven Spielberg’e teklif götürdü.

Diaspora Ermenilerine yayın yapan PanArmenian.net’in haberine göre, Ermenistan Ulusal Sinema Merkezi Direktörü Kevorg Kevorkyan, Erivan hükümetinin, sözde soykırımın yüzüncü yıldönümü için yaptığı hazırlıklar çerçevesinde, ünlü yönetmen, oyuncu ve senaristlerin katılımıyla hazırlanacak bir film çektirme kararı aldığını açıkladı.

Karara göre, Ermeni soykırımı iddialarını anlatacak filmde Hollywood’un ünlü yönetmen ve oyuncuları ile anlaşılarak dünya çapında ses getirecek bir film çekilecek.

Kevorkyan bu çerçevede ilk olarak Yahudi asıllı Oscar ödüllü yönetmen Steven Spielberg’e teklif götürüldüğünü belirterek, “Şimdi kendisinden cevap bekliyoruz” dedi.

Spielberg, Yahudi soykırımını anlatan ünlü “Shindler’in Listesi” adlı filmin de yönetmeniydi. Kevorkyan, hangi Hollywood yıldızlarına teklif götürüdüğünü ise açıklamadı.

Yorumlar kapatıldı.