İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gomidas’a saygı için söylediler

Gomidas’a saygı için söylediler 

Aynur, Şevval Sam, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Aşkın Ensemble Gomidas’a Saygı gecesinde sahnedeydi…
Güncelleme: 11:52 TSİ 17 Aralık. 2010 Cuma
İSTANBUL – Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ermeni müziğinde çığır açan müzikolog, kompozitör, yorumcu ve koro şefi Gomidas’ın doğumunun 140. ve ölümünün 75. yıldönümü nedeniyle düzenlenen ”Gomidas’a Saygı: Bu Toprağın Şarkıları” konserini izledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen gecede tümüyle Gomidas parçaları, piyanist Şahan Arzruni’nin yanı sıra 3 şan sanatçısı Ari Edirne, Sevan Şencan ve Kevork Tavityan tarafından sunuldu.

Türkiye Ermeni toplumunun önde gelen korolarından Karasun Mangants, Lusavoriç, Sahakyan, Surp Takavor ve Vartanants, 40’ar kişilik topluluklarıyla ayrı ayrı sahne alarak, Gomidas koral parçalarını seslendirdi.

Konserde Aynur, Şevval Sam, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Aşkın Ensemble de Gomidas’ın yorumlarıyla geceye renk kattı.

”Gomidas’a Saygı: Bu Toprağın Şarkıları” etkinliği, Anadolu Kültür ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı İstanbulahay Projeleri kapsamında Kalan Müzik desteğiyle gerçekleştirildi.

Geceye, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bakan Günay, konserin sonunda kulise giderek sanatçıları kutladı.

Anadolu’da halk müziği araştırmaları konusunda rol oynayan Gomidas, dini eğitiminin yanı sıra Berlin’de klasik müzik eğitimi de aldı. Aynı zamanda din adamı olan Gomidas, Ermeni Kilise müziğinin yenilenmesini ve Batı nota sisteminin uyarlanmasını sağladı.

Yorumlar kapatıldı.