İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni asıllı eşi ile birlikte öldürülen Zekeriya Vural son yolculuğuna uğurlandı

Ermeni asıllı eşi ile birlikte öldürülen Zekeriya Vural son yolculuğuna uğurlandı

İSTANBUL (CİHAN)- Fatih’te, evlendiği kızın ağabeyi tarafından eşi ile birlikte öldürülen Zekeriya (29) Vural son yolculuğunu uğurlandı. Gözyaşının sel olduğu cenazede, Vural ailesi çifte cinayetten Ermeni asıllı gelinlerinin ailesini sorumlu tuttu. Baba Murat ve amca Cemil Vural, cinayetin organize olduğunu ve ailenin kararı ile işlendiğini iddia etti. Kız tarafından cenaze namazına katılan Atranik Yontan, “Sevgi her şeyden üstündür. Birbirini seven iki kişiye saygı gösterilmeli.” dedi.
Fatih’te otomobil içinde eşi ile birlikte başından vurularak öldürülen Zekeriya Vural’ın cenazesi Kocamustafapaşa Sümbül Camii’nden kaldırıldı. Cenaze namazına Vural ailesinin yakınları, Zekeriya Vural’ın arkadaşları ve kız tarafından birkaç kişi katıldı. Camii avlusuna getirilen oğlunun tabutuna sarılan Emine Vural ve diğer çocukları gözyaşı döktü. Anne Emine Vural, oğlunun tabutuna kapaklanarak, “Ben hiç üzmedin, hep bana sarılırdın.” diyerek ağladı.

Cenazede oğlunun ölümünden Ermeni asıllı gelinin ailesini sorumlu tutan Baba Murat Vural, “Oğlum ile kız evlendikten sonra eve gelip tehdit ettiler. ‘Kızı getirin yoksa kan dökülür’ dediler. Biz hiç karşı çıkmadık. Birbirini sevmişler. Yapacak bir şey yok dedik.” diye konuştu. Amca Cemil Vural da, cinayetin ailenin ortak kararı olduğunu iddia etti. Amca Vural, “Bu bir kişinin tek başına yapabileceği bir iş değil. Organize bir şekilde yapılmış. Bugün kaç kişide susturucu vardır. Kesinlikle ailenin kararı ile yapılmış.” şeklinde konuştu.

Zekeriya Vural’ın cenaze törenine katılan kız tarafından Atranik Yontan, sevginin her şeyden üstün olduğunu ailelerin bu sevgiye saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Vural’ın akrabası sevgi her şeyden üstündür. İki kişi birbirini sevdi mi birleşmelidir. Töre diye bir şey söz konusu değildir. Sevgi varsa ister Türk’le ister Afrikalı ile ister Kuzey kutbundan biri ile evlenilir. İki kişinin birbirini sevmesinden daha doğal bir şey var mı? İki kişi birbirini sevdi mi aileler anlayış göstermeli. Bu olay patlamadan önce benim haberim yoktu. Hepimiz çok üzgünüz.” dedi.

Cenazede konuşan imam, Zekeriya Vural’ın hayırlı bir işe niyet ettiğini belirterek, “Farklı dinlere mensup da olsak bu yaşadığımız ortamda kardeşlik üzere sevgi bağını kuvvetlendirerek yaşamayı Allah nasip eylesin. 29 yaşında hayırlı bir işe adım atarken istenmedik bir hadise ile Allah’ın huzuruna dönüş yapıyor. Bu olay cenabı hak tarafından ezelde takdir edilmiştir. Kadere iman etmiş insanlarız.. Bu bir kaderdir alın yazısıdır. Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Nereye mensup olursa olsun bu değişmez. Bir insana hayat veren bütün insanlığa hayat vermiş gibidir diyor İslam. Bu temel bir kaidedir. Allah yaşatma tarafında olmayı nasip etsin. Farklı dinlere mensup da olsak aynı havayı kardeşçe anlaşma içerisinde huzur içerisinde sürdürmeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Bu arada iki gencin Kocamustafapaşa’da bir eczanede tanıştıkları ve uzun bir süre konuştuktan sonra evlenmeye karar verdikleri belirtildi. İki gencin birbirini sevdiğini belirten Sonay Vural’ın yanında çalıştığı eczacı, “Böyle olacağını bilmiyorduk. Kızı ailesi karşı çıkıyordu ama bu aşamaya geleceğini tahmin edemedik.” dedi.

Zekeriya Vural’ın cenazesi, namazın ardından Kilyos Ağlayan Dede Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi. Sonay Vural’ın cenazesi ise bugün ailesi tarafından alınarak Surp Kevurk Kilisesi’ne götürüldü. Sonay Vural’ın cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Kaynak: http://www.stargundem.com/guncel/1111082-ermeni-asilli-esi-ile-birlikte-oldurulen-zekeriya-vural-son-yolculuguna-ugurlandi.html#ixzz182QtfQm1

Yorumlar kapatıldı.