İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kız Hıristiyan’dı, oğlan Müslüman: Yeni evlenmişlerdi… Kızın ağabeyi İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜ

Kız Hıristiyan’dı, oğlan Müslüman: Yeni evlenmişlerdi… Kızın ağabeyi İKİSİNİ DE ÖLDÜRDÜ

FATİH’te, otomobillerinin içinde silahla öldürülen 10 günlük evli Zekeriya-Sonay Vural çiftinin katil zanlısı olarak genç kızın ağabeyi Günay Ö., çıktı. Kültür farkı nedeniyle ailece evliliğe karşı çıktıklarını söyleyen zanlının ifadesinde “Bize rağmen evlendiler. Zekeriya ‘Bu iş bitti, sen araya girme’ derken kız kardeşim de ‘Sen karışamazsın’ diyerek beni tahrik etti” dedi. Sonay Vural’ın Süryani olduğu ailesinin de “başka dinden” diyerek, Zekeriya Vural ile evliliğine karşı çıktığı ileri sürüldü.

Fatih’teki Seyitömer Mahallesi’nde, dün gece saat 23.00 sıralarında iki kişi otomobillerinin içinde silahla vurulmuş olarak bulundu. Vatandaşlar polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri cesetlerin 29 yaşındaki Zekeriya ve eşi 26 yaşındaki Sonay Vural olduğunu tespit etti. Cadde tamamen trafiğe kapatıldıktan sonra olay yeri İnceleme ekipleri çağırıldı. Ekiplerin yaptığı incelemede ön camda da kurşun izlerine rastlandı.

Talihsiz çiftin kafasına ve vücuduna kurşun isabet ettiği anlaşıldı. Polisler çevredeki görgü tanıklarının da ifadelerine başvurdu. Konuyla ilgili araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda yeni evli çift Zekeriya ve Sonay Vural’ın kumyumculuk yaptıkları ve kız tarafının bu evliliğe sıcak bakmadığını öğrendi. Olay gecesi çiftle beraber kızın ağabeyi Günay Ö’nün beraber yemek yediğini öğrenen polis, şüpheli olarak ağabeyi aramaya başladı. Öğmen’in gidebileceği adresler araştırıldı. 120 adet güvercini olan Günay Ö.’in bu tutkusunu öğrenen ekipler Kocamustafapaşa Güvercin Sevenler Derneğine baskın düzenledi. Burada saklanan Günay Ö., belinde cinayet silahı ile birlikte gözaltına alındı. Zanlı ilk ifadesinde, “Bize rağmen evlendiler. Dün kendileri ile durumu konuşmak için bir kafede buluştuk. Zekeriye ‘Bu iş bitti, sen araya girme’ derken kız kardeşim de ‘Sen karışamazsın’ diyerek beni tahrik etti. Bunun üzerine kafeden çıktıktan sonra arabanın içerisinde her birine birer kursun sıkarak öldürdüm” diyerek suçunu itiraf etti. Çiftin 10 gün önce Fatih Evlendirme Dairesi’nde evlendiği ve Bolu’da bir hafta balayına gittikleri öğrenildi.

BİRBİRİNİ SEVEN İKİ ÇİFT

Çiftin cenazelerini almak için Adli Tıp Kurumu önüne giden amca Zekeriya Vural’ın amcası Cemil Vural, şöyle konuştu:

“Kız tarafı önce düğüne karşı çıktı. Kızın ailesi olay günü yemeğe davet ediyor. Cinayet mahalli ağabeyinin birkaç sokak yakını. Burada tuzağa düşürüyorlar. Öldürmek çözüm değil. Dinlerinin ayrı olması sorun olmamalıydı. Bizim oğlumuz Müslüman olduğu için evliliği kabul etmediler. Biz barış olsun diye çok uğraştık. Böyle şeylere karşıyız. Bu iki insan arkadaş olsa, nişanlı olsa sorun olurdu ama bunlar evliydi. Kız kendi ailesine evlenmelerine izin vermezlerse intihar edeceğini söylemiş. Birbirini seven iki insan, bizim çocuk bıraksa kız bırakmaz. Kız bıraksa bizim çocuğumuz vazgeçmezdi. Çünkü birbirlerini çok seviyorlardı. Kızın oturduğu yer ile çocuğun oturduğu yer arasında 500 metre bile yok”

Öte yandan Zekeriya Vural’ın bir yakını ise, “Kızın ablası düğün olması için bir şart koştu. Düğün kilisede olacaktı ve Zekeriya’nın da dinini değiştirmesi gerektiğini söylüyordu. Hatta ilk kaçtıklarında, kızın ailesi arayarak ‘Bu işi kan temizler’ deyince kız tekrar evine dönüyor. Ancak bu kez de kızı vermeyeceklerini söyleyince Zekeriya’yla birlikte kaçarak bu kez gizlice evleniyorlar. Bizim haberimiz bile olmadı bu evlilikten. Düğün yaptıklarını öğrenince de ‘barışalım’ diyerek yemek yediler. Ama her seferinde cayma yoluna gittiler. Bu cinayette gösteriyorki, bunlar oğlumuza tuzak kurmuşlar” diye konuştu. (dha)

Yorumlar kapatıldı.