İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bakan Günay özür diledi

Bakan Günay özür diledi
11 Aralık 2010

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bodrum’da Hıristiyan diye mezarı taşınan Alman asıllı Kanadalı emekli diplomat Hans Himmelbach’ın eşi İlknur Himmelbach’ı arayarak, olayla ilgili özür diledi.

Torba’daki evinde görüşmeye ilişkin açıklama yapan İlknur Himmelbach şöyle dedi: “Sayın Bakan Günay akşam saatlerinde beni arayarak, tüm dinlerin kültürlerin kardeş olduğunu, o şekilde gördüklerini söyleyerek, çok çok özür diledi. Böyle bir olayın yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.”

Sakık: Eşime de aynı ayıp yapıldı

BDP milletvekili Sırrı Sakık da ‘mezar ayıbının’ benzerinin kendi eşine de yapıldığını, AK Partili belediye meclis üyelerinin “eşinin gömüleceği yere” itiraz ettiğini söyledi. Sakık, TBMM Genel Kurulu’nda HSYK tasarısı görüşülürken söz alıp şöyle dedi: “Aynı ayıp benim eşimin cenazesinde yaşandı. Sizin belediye meclis üyeleriniz (AK Parti’yi kast ediyor), ‘Buraya gömemezsiniz’ diye ayıp uyguladı. Birbirimizin cenazesine, diline, kültürüne, tahammülümüz yoksa nasıl bir arada yaşayacağız? Bir cenazeye karşı bu yapılıyorsa insanlık suçu işlenmiş demektir.” Dönemin Ankara Gölbaşı’nın AK Partili belediye yönetimi, ilçe sakini olmadığı gerekçesiyle Sakık’ın eşinin ilçe mezarlığına defnini kabul etmek istememişti.

Yorumlar kapatıldı.