İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Urfalı Bestekarlar Barıştı

Urfalı Bestekarlar Barıştı

10 Aralık 2010 Saat 10:48

Şanlıurfa’da Urfalı Zeyno’nun bestekarı olarak bilinen Abdi Çakıcı, Aşık Cemali ve Ermeni halk doktoru Vanes’in Bestekarı olarak bilinen Urfalı İsmo arasındaki kırgınlık Şanlıurfa’nın ileri gelenlerinden Eczacı Vedat Doğar’ın girişimleri ile tatlı son ile noktalandı.

Eczacı Vedat Doğar’ın Şanlıurfa Eczacı Odasında verdiği barış yemeğine, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, CHP Şanlıurfa Eski Milletvekili ve işadamı Vedat Melik ile bazı daire amirleri ile Sivil Toplum örgütlerinin yönetici ve başkanları ile Şanlıurfa’nın tanınmış simaları katıldı.

Şair ve Bestekârların arasındaki kırgınlıkları sona erdiren Eczacı Vedat Doğar “Şanlıurfa’nın değerli bestekârları bir süredir küskünlerdi. Bende bu değerli sanatçılarımızı bir araya getirerek kırgınlıklarını gidermelerine sebep oldum ve sonunda ile küskünlükleri sona erdi. Başta Sayın Milletvekilim Vedat Melık’e, Emniyet Müdürümüz Sayın Sabri Durmuşlar ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum bizleri şereflendirdiler. Bizde bu değerli şair ve bestekârlarımızı barıştırmanın sevincini yaşıyoruz.” Dedi.

Barış yemeğine gecesine gelen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar’a Vanesin bestekârı Urfalı İsmo olarak tanınan İsmail Çüncü tarafından Türk bayrağı hediye edildi. Daha sonra şair ve yazarlar toplu resim çektirerek bu anı ölümsüzleştirdi.

Yorumlar kapatıldı.