İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O IRKCI PANKART YERINE, ERMENI BURSA’DA TÜRK TIYATROSUNU KURDU.

O IRKCI PANKART YERINE.
ERMENI, BURSA’DA TÜRK TIYATROSUNU KURDU.

Bir memleketin İçişleri Bakanı, eğer ERMENI DÖLÜ diyerek Ermenilere küfür edebiliyor ve bu şahıs TBMM de Başkanlık Vekili makamında oturuyor ise, günlük yaşamını futbola odaklayan, Ermeni’yi doğru tanımlayan, kendisine, evde ve okulda Ermeni’yi kötü kişiler olarak tanıtan bir zihniyette, galeyana gelen fanatik taraftar maçta, IRKCILIK kokan talihsiz bir pankartı
asıyorsa burada sağlıklı olmayan bir şeyler var demektir. sorgulanmalıdır, suçlanmalıdır.
Aslında bu pankartı asanlarla birlikte, Orta çağ karanlığının ürünü olan bu çağ dışı zihniyeti sorgulamak, suçlamak ve bu zihniyetin yayılmasını önlemek gerek.
Acaba, o fanatik taraftar, Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayı gibi Boğazın incisi muhteşem eserleri inşa eden mimarin BALYAN’lar olduğunu bilseydi.
Acaba, Latin alfabesini Türk alfabesini uyarlayarak Türk alfabesinin hazırlanışında büyük katkıları olan, Türk Dil Kurumu ilk genel sekreteri ve Bas Uzmanı, Türk Ansiklopedisi Baş editörü, Ermeni AGOP MARTAYAN DILAÇAR olduğunu bilseydi.
Acaba, eski Osmanlı Bankası müdürü ve Hilal-i-Ahmet (Kızılay) Başkanı, Atatürk ün Samsun yolculuğunda Bandırma vapuru suikastını önleyenin, Afyon milletvekili Ermeni Berç Türker Keresteciyan olduğunu bilseydi.
Acaba, İstiklal marşını orkestrasyonu Ermeni Kompozitör Edgar Manas tarafından yapıldığını bilseydi.
Acaba, Türk Müziğine, dünyaca ünlü < Hamparsum Notaları>sokarak, Birçok Türk Müziği eserlerinin kaybolmasını önleyenin Ermeni Hamparsum Limonciyan Olduğunu bilseydi.
Acaba, Atatürk ün imza örneğini hazırlayan, dünyaca ünlü kaligraf, Robert Kolejde, T.C merhum Başbakanlarından Bülent Ecevit in hocası, Prof.Hagop Vahan Çerçiyan in Ermeni olduğunu bilseydi.
Acaba. 1857 de İstanbul/ Hasköy de Osmanlı Dram Tiyatrosunu kuranın Ermeni Mardiros Minakyan olduğunu bilseydi.
Acaba, Opera-i-Osmaniye’nin kurucusu ünlü Besteci Kompozitör Ermeni Dikran Çuhacıyan olduğunu bilseydi.
ve acaba bu fanatik taraftarlar gurubu, 1860 yılında Bursa da Osmanlı Tiyatrosunu kurup, Osmanlı Tiyatrosunun batıya açanın Ermeni AGOP VARTOVYAN-Güllü Agop olduğunu ve eserlerini ve bestelerini yıllardır dinledikleri BIMEN SEN in aslen Bursalı Ermeni BIMEN DERGAZARYAN olduğunu bilselerdi, o ırkçılık kokan, talihsiz pankart yerine diye bir pankart asarlar mıydı.
Dr.med. Sarkis Adam

Yorumlar kapatıldı.