İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye Ermenileri işgal bölgesine taşınıyor

Suriye Ermenileri işgal bölgesine taşınıyor 

9 Aralık 2010 Perşembe 12:19
Ermenistan’ın işgal ettiği Azeri topraklarına göç planı yürürlükte…

——————————————————————————–

Azatutyun radyosunun internet sitesinde yer alan habere göre, Ermenistan işgal alındaki Azerbaycan’ın Zengilan ilçesine Suriye’den Ermeni aileler yerleştirmeye başladı.

Ancak Ermeni hükümetin taşınma sonrası yardım sözü verdiği, bu sözlerin ise tutulmadığı iddia edildi. Habere göre, Ermeniler bu durumdan rahatsız olduklarını beyan ederken yine de Zengilan’a taşınmaktan memnun olduklarını söylediler. Göç eden Ermeniler bölgenin verimli topraklarının ve iklimin kendileri açısından önemli bir nimet olduğunu ifade ettiler.

Ermenistan Zengilan’ı 29 Ekim 1993 yılında işgal etmişti. Azerbaycan hükümetinin açıkladığı rakamlara göre, işgal sırasında ilçede 35 bin Azeri yaşıyordu. Şu anda hayatta kalmayı başaran bölge halkının önemli bir kısmı Bakü ve etrafına yerleştirilmiş durumda.

Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev daha önce taraflar arasında yürütülen görüşmeler sonrasında Dağlık Karabağ sınırları içerisinde bulunmayan beş ilçeden Ermenilerin çekilmesi konusunda anlaşma sağlandığını iddia etmişti. Bu ilçeler içerisinde Zengilan da bulunuyor. Ermeni tarafı ise bu tür bir anlaşmanın bulunmadığını söylüyor. Dünya Bülteni

Yorumlar kapatıldı.