İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Müslüman mezarlığında Hristiyan olmaz”

”Müslüman mezarlığında Hristiyan olmaz” 

Türkler itiraz etti Kanalı diplomatın mezarı taşındı. 

09 Aralık 2010 Perşembe, 22:23:10

.AHT

Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne 6 yıl önce yerleşen Alman asıllı Kanadalı emekli diplomat Hans Himmelbach, ekim ayında yaşamını yitirince, vasiyeti gereği Türk eşi tarafından Torba Mezarlığı’na defnedildi. Ancak çevreden gelen ”Müslüman mezarlığında Hristiyan olmaz” tepkisi üzerine Himmelbach’ın mezarı, mezarlığın ücra bir köşesine taşındı.

Alman asıllı Kanadalı emekli diplomat Hans Himmelbach, 6 yıl önce Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne yerleşti. Himmelbach, ekim ayında yüksek tansiyon nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybedince ailesi tarafından vasiyeti gereğince, Almanca ve Türkçe dualar eşliğinde Torba Mezarlığı’na defnedildi. Ancak çevreden gelen ”Müslüman mezarlığında Hristiyan olmaz” tepkisi üzerine Himmelbach’ın mezarı, mezarlığın tenha bir köşesine taşındı. Himmelbach’ın ailesi çevreden gördükleri tepki ve yaşadıkları üzücü olay karşısında sessizliklerini korurken, Bodrum halkından Nur Banu İşcan, ”Duyduğum anda inanılmaz bir şok yaşadım. O adamın toprağın altından başka yere nakledilmesi beni ciddi boyutta yıktı Hepimiz insanız, dinimiz ne olursa olsun Allahımız tek. ölmüş bir insana saygısızlık edilip oradan alınıp başka bir yere götürülmesi benim yüreğimi acıttı açıkçası” şeklinde konuştu.

Belediye bir yabancılar mezarlığı oluşturmak için harekete geçerken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ”Torba’nın çıkışında orman ile ortak bir çalışma yaptık. Orada 150 dönüm bir mezar alanımız olacak, ayrı bir düzenleme yapacağız orada bu problemlerin hepsi bitecek” dedi.
.

Yorumlar kapatıldı.