İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şişli’nin sultanları

Şişli’nin sultanları 

7 Aralık 2010 Salı, 00:01 İSTANBUL
Şişli denilince akla hemen bayan voleybol takımı geliyor. İkinci Lig’de mücadele eden Şişli yeni bir yapılanma içinde Başkan Karun Kovan, “64 yıllık bir kulübüz. 3 ana dalda Türk sporuna yeni yıldızlar yetiştirmek için uğraşıyoruz” dedi

Şişli İstanbul’un en eski ve elit semtlerinden biridir. Şişli sadece ekonomisiyle, kültürüyle değil, sporla da toplumumuza yön veren semtlerin başında gelir. Bu semtte 64 yıldır Türk sporuna başarıyla hizmet eden bir kulübümüz var. Adını bu semtten alan Şişli Spor Kulübü Derneği, üç ana dalda 13 kategoride Türk sporunun hizmetine yeni yıldızlar sunmaya çalışıyor. 450 sporcuyu bünyesinde barındırıyor. Şişli denildiğinde akla ilk gelen spor dalı da bayan voleybolu oluyor. Çünkü Şişli’nin Bayan Voleybol Takımı yıllardır birinci ve ikinci liglerde mücadele ediyor. “Şişli’nin Sultanları” bu sezon İkinci Lig A Grubu’nda yer alıyor. Bu takımın yaş ortalaması 21. 6 maçta 1 galibiyetleri var ama önlerinde de daha 14 müsabakaları bulunuyor.

Şişli Spor Kulübü Derneği’nin Başkanı Karun Kovan. 9 yaşında bu kulübe sporcu olarak giren Kovan, 14 yıl yönetimde çeşitli görevler üstlendikten sonra 28 Mayıs 2010’da başkanlığa getirildi. Yani yöneticilikte tecrübeli, başkanlıkta ise çiçeği burnunda diyebiliriz Çünkü henüz 192 gündür bu koltukta oturuyor. Kovan, Ermeni cemaatinin iki güzide kulübünden biri olduklarını vurgulayarak söze başladı ve hedeflerini şöyle açıkladı: “Kulüp olarak basketbol, voleybol ve satranç dallarında 25 antrenörümüz ve 450 sporcumuzla faaliyet gösteriyoruz. 14 kişilik yönetim kurulumuz amatör spora hizmet etmek amacıyla organize ettiği sosyal aktiviteler ile dikkat çekmektedir. Geleneksel kış ve yaz yemekleri, piyangolar, okullarda paneller bunlardan bazılarıdır. Bayan voleyboluna büyük önem veriyoruz. Takımımıza da güveniyoruz. Belki şu anda iç açıcı bir yerde değiliz ama takımı 3-4 isimle takviye edeceğiz.. Yaş ortalaması 21 olan bu takımımız bize ümit veriyor. Mütevazi bir bütçe ile değirmeni döndürmeye çalışıyoruz. 250 bin liralık bir bütçemiz var. Alt yapılara büyük önem veriyoruz. 6 yaşından 50 yaşına kadar sporculara sahibiz. Şişli 64 yıldır olduğu gibi Türk sporuna yeni yıldızlar yetiştirmeye devam edecek. Biz Ermeni cemaatinin takımıyız ama kulübümüzde Müslüman, Rum, Yahudi ve Alevi sporcularımız da var. Hepimiz hoşgörü ve saygı çerçevesinde aynı hedef için kardeşce birarada mücadele ediyoruz. Bir büyük hedefimiz de kulübümüze Avrupai standartlarda bir salon kazandırmak. Bunun da çalışmaları içindeyiz”

Yorumlar kapatıldı.