İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da sergilenen Yüz Bin Yüz Projesi ve müziğiyle Juliette Gréco

İstanbul’da sergilenen Yüz Bin Yüz Projesi ve müziğiyle Juliette Gréco 

Son güncelleme: 7 ARALIK 2010 – TSİ 21:00

Sanat Kültür söyleşimizin konukları İstanbul’da düzenlenen Yüz Bin Yüz Projesi’ni anlatan Herman Artuç ve Londra’da bir konser veren Juliette Gréco.

Amaçlarını “İnsanı, bugüne kadar bakılanın dışında özgün ve pozitif bir yaklaşımla, tam boy duruşu, bakışı, giysisi, takısı ile beyaz fon önünde, açısı ve gücü sabit ışıklar kullanarak mekan, ışık ve önyargıların etkisinden soyutlayıp, göstermek istiyoruz.” sözleriyle duyurdular.

Tanıtım yazılarında “Toplumlar arasındaki kültürel önyargıların ortadan kalkması, kültürlerarası iletişimin sağlanması için b irbirine komşu, içiçe yaşamalarına rağmen, hala birbirini yeterince tanımayan insanları, aidiyeti ile değil, insan oluşlarını ön plana çıkararak tanıtmaya ihtiyaç var.” dediler.

Haftanın Kültür Sanat söyleşisinde BBC Türkçe’den Ayça Abakan, Yüz Bin Yüz (100100) Projesi’nin iletişim koordinatörü Herman Artuç’a neyi hedeflediklerini ve nasıl bir mesaj vermek istediklerini sordu; sanatın ve sanatçının “ötekileştirme”nin ortadan kaldırılmasında oynayabileceği rolü konuştu.

Londra’daysa, geçtiğimiz günlerde, Thames nehri kıyısından unutulmaz bir Fransız şarkıcısı geçti.

83 Yaşındaki Juliette Gréco, Caz Festivali kapsamında bir konser verdi Londra’da.

Büyük bir salonu tıka basa dolduran çeşitli yaş gruplarından dinleyicileri zaman zaman güldürdü mimikleri ve vurgularıyla, zaman zaman alıp 1940’lara 50’lere taşıdı.

Bugünlerde Juliette Gréco neler düşünüyor?

Paris’in yazarları, filozofları, müzisyenleri, ressamlarıyla bir daha kolay kolay geri gelmeyecek o zengin dönemine ilişkin neler anımsıyor?
Gréco ‘nun kendisi anlatıyor.

Yorumlar kapatıldı.