İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ahmet Türk: Sadece Kürtlerin değil Türk, Ermeni, Arap ve diğer halkların özgürlüğü için de çalışıyoruz

Ahmet Türk: Sadece Kürtlerin değil Türk, Ermeni, Arap ve diğer halkların özgürlüğü için de çalışıyoruz

08.12.2010

Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Eşbaşkanı Ahmet Türk, sadece Kürt halkının özgürlüğü için değil, Türk, Ermeni, Arap ve diğer halkların özgürlüğü için çalıştıklarını söyledi.

Hükumetin eşit bir yaşam için Kürtlerin istekleri doğrultusunda, demokrasi doğrultusunda, barış doğrultusunda adım atmadığını savunan Türk, “Barış yolunda Kürt sorunun çözümü yolunda ortaya hiçbir proje koyamadılar. Bugün kan akıyor. Biz kanın durmasını istiyoruz. Kanın durması ve barış seçimden çok daha önemlidir.” dedi.

Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Mardin’in Nusaybin ilçesinde vatandaşlara seslendi. Şirin Bulvarı önünde kendilerinşi bekleyen kalabalıkla tokalaşan Türk ve Tuğluk, yaklaşık 2 kilometre yolu kitleyle birlikte yürüyerek esnafı selamladı. DTK Eşbaşkanı Türk, Kürt halkının yaşamının büyük zorluklar ve büyük mücadeleyle geçtiğini söyledi. Türk, mücadelelerinin gün be gün yeni ve onurlu bir yaşam için devam etiğini kaydetti. Zulme, zora, işkenceye rağmen Kürt halkının mücadelesini bırakmadığını ifade eden Türk, “Bugün halkının özgürlüğü için onurlu bir yaşam için mücadele ediyoruz. Halkımız, kötülüğü, zulmü hiç kabul etmeyecektir bunu herkes böyle bilmeli. Bu gün Kürt halkı ne istiyor? Bizim isteğimiz sadece Kürt halkı için değildir. Biz Kürt halkının da demokrasiye ve özgürlüğe ulaşmasını istiyoruz. Ermeni halkı da özgürlüğüne ulaşsın. Süryani ve Arap halklarının da özgürlüğe ulaşmasını istiyoruz. Ancak bugün Kürtlerin sorunu Türkiye’nin gündemindedir. Kürt halkı sorunu çözülmeden ne özgürlük olur ne demokrasi olur ne de onurlu bir yaşam olur. Biz Kürt sorunun çözümü için amadeyiz, halkların barışı için amadeyiz, biz eşitlik için amadeyiz. Biz eşit bir yaşam için amadeyiz. Ancak bugün bakıyoruz ki bu devlet ve bu hükumet eşit bir yaşam için Kürtlerin istekleri doğrultusunda, demokrasi doğrultusunda, barış doğrultusunda adım atmıyor. Barış yolunda Kürt sorunun çözümü yolunda ortaya hiçbir proje koyamadılar. Bugün kan akıyor. Biz kanın durmasını istiyoruz. Kanın durması ve barış seçimden çok daha önemlidir.”

Türk’ün konuşmasından sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. DTK üyeleri, daha sonra Nusaybin Belediyesi’ni ve BDP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.