İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yetimhane’nin tapusu bugün ‘patrik’e verildi Hilal ÖZTÜRK

Yetimhane’nin tapusu bugün ‘patrik’e verildi 

Ortodoks Rum Patrikhanesi, Büyükada Rum Yetimhanesi’ni geri almak için verdiği 45 yıllık hukuk mücadelesini kazandı
Hilal ÖZTÜRK / AHT

Büyükada’da bulunan Rum Yetimhanesi’nin patrikhaneye teslim edilmesi için gerekli işlemler tamamlandı. Rum Yetimhanesi’ni geri almak için verdiği 45 yıllık hukuk mücadelesini kazanan Ortodoks Rum Patrikhanesi bugün tapuya kavuşuyor. Fener Rum Patrikhanesi’nin avukatı Cem Murat Sofuoğlu, bugün tapuyu alıp Patrik Bartholomeos’a götürecek. Avukat Sofuoğlu “Tapusunu bile alamayan bir patrikhane var, tapuyu bile bana veriyorlar. Patrikhanenin tüzel kişiliğiyle ilgili görüşmeler yapılıyor, sonuç seçim sonrasına kalacak” dedi.

KUTLAMA YAPILACAK
Patrikhanenin tapu için kutlama yapacağını belirten Sofuoğlu “Patrikhane, kurucu azizleri Andreas’ın doğum günü 30 Kasım’dan bir gün önce tapuyu devralacak. Hem mülklerine kavuştukları için hem de Aziz Andreas Yortusu için ortak bir kutlama yapacaklar” diye konuştu. Avukat Sofuoğlu “Tapu patrikhaneye devredildikten sonra ne olacak?” sorusuna ise şu sözlerle açıklık getirdi: “Burası çevre enstitüsü için kullanılacak. Neden çevre enstitüsü? Benim yorumum, hiç kimseyi rahatsız etmeyecek, fincancı katırlarını ürkütmeyecekler. Oraya otel yapsalar ‘Vay para kazanıyor’ diyecekler, dinle ilgili bir şey yapsalar Ortadokslukla ilgili ‘Vay bunu yayıyor, propaganda yapıyor’ diyecekler.”

Türkiye’nin itirazını reddeden AİHM, Büyükada Rum Yetimhanesi davasını patrikhane lehine sonuçlandırmıştı. Ayrıca Türkiye’nin 6 bin Euro manevi tazminat ve 20 bin Euro mahkeme masraflarını ödemesine hükmetmişti.

Son alınan bilgilere göre, saat 12.00 itibariyle Büyükada’daki Rum Yetimhanesi’nin tapusu Patrikhane avukatına teslim edildi.
.

Yorumlar kapatıldı.