İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruben Melkonyan: Yalan Türk politikasının ayrılmaz bir parçası haline geldi

Ruben Melkonyan: Yalan Türk politikasının ayrılmaz bir parçası haline geldi
19:12 • 29.11.10

Bugün Erivan’da düzenlenen basın toplandısında Erivan Devlet Üniviversitesi Şarkiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Türkolog Ruben Ruben Melkonyan, Ermeni-Türk sürecini ve bu konuyla ilgili Türkiye’nin izlediği politikayı değerlendirdi.

Yalanın Türk politikasının ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurgulayan Ruben Melkonyan “Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından “sessiz diplomasi” hakkında yapılan açıklamalar gerçeklerin tahrif edilmesi, yalan ve gerçeği yansıtmayan haberlerin yayınlanmasının Türk siyasi kültürünün ayrılmaz bir parçası haline geldiğini gösteriyor” diye konuştu.

Melkonyan’a göre Türkiye Ermeni-Türk sürüecini çıkmaza soktuktan sonra bazı imitasyon adımlar atıp uluslararası kamuoyuna sürece sadık kalmasını göstermeye çalışıyor.

Türkolog “Türkiye Ermenistan’ı “Kırmızı Kitap” olarak adlandırılan “Milli Siyaset Belgesi”nden çıkardı. Türkiye Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından oylanan yeni belgede Ermenistan Türkiye için tehdit olarak gösterilmedi. Ancak bu imitasyon bir adımdır. Türkiye ise bu adımla dünyaya “komşularıyla sıfır sorun politikasına” sadık kalmaya devam ettiğini göstermek istiyor” dedi.

Tert.am

Yorumlar kapatıldı.