İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos: ” Bizden Giden Tapu Tekrar Bize Geldi “

Patrik Bartholomeos: ” Bizden Giden Tapu Tekrar Bize Geldi “

Avukat Murat Cem Sofuoğlu:

” Sant Andreas’ın bir hediyesi bu bize dedi. Bu işi için çalışan herkese hukukçulara gayret gösteren herkese teşekkür etti.Döndük yine başa geldik. Bizden giden tapu tekrar bize geldi. “

?

Fener -Rum Patrikhanesinin avukatları Murat Cem Sofuoğlu ve Yihannis Ktistakis 45 yıl sonra Fener Rum Patrikhanesine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM ) kararıyla iade edilen Büyükada’daki Yetimhane’nin tapusunu Patrik Bartholomeos’a verdi. Avukatlar yaklaşık bir saat içeride kaldı. Avukat Murat Cem Sofuoğlu çıkışta bir açıklama yaptı.

” SAN ANDREAS’IN BİR HESİYESİ BU BİZE “

Patrikhane çıkışında Avukat Murat Cem Sofuoğlu, Patrik Bartholomeos’un kendi hayatıyla ilgili bir kitap hediye ettiğini ve çocukluğunu anlatan bu kitaba günün anlamını belirten bir yazı yazıp imzaladığını kaydetti. Sofuoğlu, “Çok memnun oldu tabii. Buna herkes memnun olur. Patrik Hazretleri de çok memnun oldu. Bugün San Andreas günününö arife günüymüş. Onun için onu söylemek isterim. Sant Andreas’ın bir hediyesi bu bize dedi. Bu işi için çalışan herkese hukukçulara gayret gösteren herkese teşekkür etti. “diye konuştu.

” BİZDEN GİDEN TAPU TEKRAR BİZE GELDİ “

Avukat Sofuoğlu, Patrik Bartholomeos’a Yetimhane’nin bundan sonra ne olarak kullanılacağını sorduğunu da belirtti. Avukat Sofuoğlu “Çevre ile ilgili bir araştırma enstitüsü kurma fikri ama bu bir fikir.Sadece ir fikir.Dinler ve Kültürler arası diyalog ilgili bir araştırma enstitüsü ama bunun yanında başka şeyler de olabilir . Açığız her şeye bir karar yok bu konuda.Fikirler bunlar. “diye konuştu.

Bartholomeos’un konuyla ilgili açıklama yapıp yapmayacağı sorusuna ise, Avukat Sofuoğlu, “Bir şey söylemedi. Bilmiyorum ama yapabilir. “yanıtını verdi. Bartholomeos’un heyecanlı olup olmadığı sorusuna ise Sofuoğlu, “Gayet iyiydi. Gayet sakindi. Çok memnundu tabii. Döndük yine başa geldik. Bizden giden tapu tekrar bize geldi. Belki o konuda üzgün olabilir. Çünkü uzun bir mücadeleydi tabii. “yanıtını verdi. (Doğan Haber Ajansı)

Yorumlar kapatıldı.