İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cemaat liderine suikast ve Ergenekon birleştirildi

Cemaat liderine suikast ve Ergenekon birleştirildi

DHA 29 Kasım 2010

Sivas’ta Ermeni cemaati liderine yönelik suikast girişim davası 2. Ergenekon Davası ile birleştirildi.

Sivas’ta kuyumculuk yapan Ermeni Cemaati lideri Minas Durmazgüler’e suikast planladıkları ve Ergenekon Sanığı İbrahim Şahin ile bağlantılı oldukları iddiasıyla, Bekir Çelik ve Emrah Gönenci hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla açılan dava sona erdi. İstanbul 13 Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle bu davayı, İbrahim Şahin’in de sanıkları arasında yer aldığı İkinci Ergenekon Davası’yla birleştirilmesine oybirliğiyle karar verdi.

Yurtdışında olduğu belirtilen Emrah Gönenci’nin açık adresinin tespiti için yazı yazılmasını kararlaştıran mahkeme, sanıkların sorgu ve savunmalarının ise, İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıklarının sorgu ve savunmalarının tamamlanmasından sonra alınmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca, Bekir Çelik’in Sivas Birinci Sulh Ceza Mahkemesi’nde daha önce “Ateşli silahlar kanununa muhalefetö suçundan yargılandığı davaya ilişkin kararın da istenmesine hükmetti. Birleştirilen ikinci Ergenekon davasının görülmesine ise 17 Ocak’ta devam edilecek.

Yorumlar kapatıldı.