İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2011’de Önemli Gelişmeler Olabilir

2011’de Önemli Gelişmeler Olabilir
Gül, İsviçre’den dönüş yolunda, Kıbrıs ve Ermeni sorunu konularında gelecek yıl bazı gelişmeler olabileceğinin sinyalini verdi.

Yayına Giriş: 28.11.2010 11:40:53
Güncelleme: 28.11.2010 12:36:50

Kıbrıs ve Ermeni sorunu konularında 2011 yılında bazı olumlu gelişmeler yaşanabileceğinin sinyalleri geliyor.
Her iki konuda da taraflar arasında arabuluculuk yapmış olan İsviçre’de temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Bu tür konularda aracı olma niteliğine sahip bir diplomatik gelenekleri var. Ben de destekliyorum. İstişare içindeyiz” dedi.

2011’de Önemli Gelişmeler Olabilir
İsviçre; Kıbrıs ve Ermeni sorunları için yeniden devreye girmek istiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İsviçre temasları sırasında da konu yeniden gündeme geldi.

Gül, İsviçre’den dönüş yolunda, gelecek yıl bazı gelişmeler olabileceğinin sinyalini vererek, “Gerek Kıbrıs, gerek Ermeni konularında gayet tecrübeli ve arzulular. Bu tür konularda aracı olma niteliğine sahip bir diplomatik gelenekleri var” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan meselesinin çözümüne yönelik olarak da İsviçre ve Rusya’nın ciddi çabaları olduğuna dikkat çekti.

“Kimse Türkiye’yi Baskı Altında Zannetmesin”
Gül, Nisan ayı ile birlikte soykırım iddialarının da gündeme geleceğinin hatırlatılması üzerine, “Kimse Türkiye’yi baskı altında zannetmesin” dedi.

Gül, “Amerikalı dostlarımız, Ermeni dostlarımız böyle düşünmesin. Türkiye olaya Kafkasya’nın istikrarı açısından bakar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre yönetiminin, geçen yıl minare yapımına referandum sonucu yasak getirilmesinden dolayı mahçup olduğunu da anlatarak, “Onlara Müslümanlar için zaten bütün yeryüzü mescid dedim” dedi.

Yorumlar kapatıldı.