İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ağrı’nın Derinliği’ ABD ve İngiltere’de nasıl karşılandı?

‘Ağrı’nın Derinliği’ ABD ve İngiltere’de nasıl karşılandı? 

Son güncelleme: 27 KASIM 2010 – TSİ 00:55
Facebook Twitter Bu sayfayı arkadaşıma gönder .Media Player
‘Ağrı’nın Derinliği’ kitabının yazarı ve gazeteci Ece Temelkuran geçtiğimiz günlerde Oxford ve Londra’da katıldığı bir dizi toplantıda, kitabının İngilizce çevirisini tanıttı.

‘Ağrı’nın Derinliği’ kitabının yazarı ve gazeteci Ece Temelkuran, geçtiğimiz günlerde Oxford ve Londra’da katıldığı bir dizi toplantıda, kitabının İngilizce çevirisini tanıttı.

Ece Temelkuran, daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli kentlerinde ve şimdi de İngiltere’de gerçekleşen tanıtım toplantılarından, okurlarla buluşmalarından, kendisine yöneltilen övgü ve eleştirilerden, ne gibi anılar taşıyor peşisıra?

Kitabını yazmaya başlamasından bugüne, dünyanın çeşitli yörelerindeki Ermenilerle buluşmalarından, tartışmalarından neler öğrendi?

İngiltere turunu BBC stüdyosunda noktalayan Ece Temelkuran, BBC Türkçe’den Ayça Abakan’a, ‘Ağrı’nın Derinliği’yle yaptığı yolculukları anlattı.

Bu haftaki Sanat Kültür söyleşimizin bir diğer konuğu da, uzun yıllardır İngiltere’de yaşayan, ama aslen Kayserili bir aileden gelen Caroline Koundarjian.

Caroline Koundarjian, BBC Türkçe mikrofonlarına, 1915’den sonra anneannesi ve dedesinin yaşadıklarını, aile tarihini anlattı; bir Ermeni okur gözüyle, Ece Temelkuran’ın kitabı hakkında değerlendirmelerde bulundu ve kendi anılarından hareketle, kişisel özlemlerini dile getirdi.

Yorumlar kapatıldı.