İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Parlamentosu üyesi, AB’de Ermeni Soykırımının tanınmasına yönelik ortak süreç başlatılmasını öneriyor

Avrupa Parlamentosu üyesi, AB’de Ermeni Soykırımının tanınmasına yönelik ortak süreç başlatılmasını öneriyor

Kasım 25, 2010 | 19:22

Macaristanlı milletvekili László Tőkés Avrupa Parlamentosu’nda 22 kasım’da yaptığı konuşmada ″Avrupa Parlamentosu, Ermeni Soykırımının 95. Yılı vesilesiyle suskunluğunu korumayacağına derinen kaniyim″ dedi.

László Tőkés Avrupa Parlamentosu başkanı Jerzy Buzek’e başvurusunda ″Kararına uygun olarak /18.Haziran.1987/ Avrupa Parlamentosu 1.5-2.5 milyon insanın kurban olduğu Soykırımı Osmanlı İmparatorluğu tarafından gerçekleştirilen kolektif suçu, Holokost ve Komünistlerin soykırımında olduğu gibi anmalı.

Şu ana dek 22 bağımsız devlet Ermeni Soykırımını tarihi bir gerçeklik olarak kabul etmiştir. Morten Messerschmidt’in girişmiyle gündeme gelen yazılı deklerasyonun bu yıl Parlamento’da yeterli çoğunluk tarafından desteklenmemesi acı ve üzüntü vericidir.

Bununla başkan Jerzy Buzek’ten, Avrupa Birliği üyesi ülkeler tarafından Ermeni Soykırımının ortak şekilde tanınması süreci yanısıra soykırımı reddinin suç olduğu ve bu meselenin Türkiye’nin üyelik müzakerelerinde zorunlu yer almasını rica ediyorum. ″ demekte.

Yorumlar kapatıldı.