İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Her dört Ermeni’den üçü Türkiye ile protokollerin durdurulmasını destekliyor

Her dört Ermeni’den üçü Türkiye ile protokollerin durdurulmasını destekliyor

News.am 24 Kasım 2010

Ermenistan’da düzenlenen bir ankete göre, her dört Ermeni’den üçü, Tükiye ile başlatılan ilişkilerin normalleştirilmesi protokellerinin durdurulmasını onaylıyor.

Ermeniler ne Türk devletine nede Türklere güvenmiyor. Populus şirketinin düzenlediği kamuoyu anketine göre, Ermeni vatandaşların yüzde 75’i, Türkiye’yle ilişkilerin normalleştirilmesi adına başlatılan protokolleri donduran Devlet Başkanı Serj Sarkisyan’ın bu kararını destekliyor.

Diğer taraftan, Türklere yönelik güvensizliğe rağmen Ermeniler ilişkilerin normalleşmesini fayda sağlayacak bir gelişim olarak görüyor. Ankete katılanların yüzde 78’i, Türkiye ile ilişkilerin normale dönmesi halinde ekonominin artan dış ticaret sayesinde büyük kazanımlar elde edeceğini belirtirken, yüzde 61’i Ermenistan’ın dış politikada büyük fırsatlar yakalayabileceğini düşünüyor. Katılımcıların yüzde 63’ü ise ilişkilerin düzelmesinin, Ermenistan’ın Avrupa’yla bütünleşmesini sağlayacağına inanıyor.

Bu sonuçlara rağmen, katılımcıların çok azı bölgesel işbirliği konusunda Türkiye’yle ilerleme yaşanamayacağını ve sözde Ermeni soykırımının Ankara tarafından tanınmasının mümkün olmadığını düşünüyor. Ayrıca, bir çok Ermeni sınır kapısının açılmasının kaçakçılık ve yasadışı göç başlatacağını savunuyor.

15-18 Ekim tarihlerinde başkent Yerevan ve 10 ayrı bölgede düzenlenen ankete, 1210 kişi katıldı.

Yorumlar kapatıldı.