İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KUDÜS’TE EŞ PATRİK SEÇİMİ

Değerli dostlar,
Jamanag gazetesinin 22 Kasım 2010 tarihli sayısındaki manşetin Türkçe tercümesi şöyle: 

“BÜYÜK SORUMLULUK -Kudüs’te kritik süreç” 

Konu 18 Kasım tarihinde toplanan Kudüs Patrikliği Ruhaniler Genel Kurulu ve alınan kararlar.
Haberin başında Kudüs Patrikliğini içinde bulunduğu sorun yumağından kurtarmak ve bu tarihi merkezi yaşanan kritik süreçten başarı ile çıkarmak amacı ile Genel Kurul üyelerinin büyük sorumluluk aldığı ifade edilmiş daha sonra da toplantıda alınan kararları açıklamak üzere üyelerden Aris Ark.Şirvanyan’la yapılan söyleşiye yer verilmişti. 

Bilindiği üzere Kudüs Patriği Torkom Srpazan ileri yaşı ve sağlık nedenleri ile görevini layıkıyla yerine getirememekte, Kudüs’te yaşanan sorunlar çoğunlukla bundan kaynaklanmaktadır. 

Söyleşiden Kurulun ilk ve temel nitelikte kararının Patriğin sorumluluklarını üstlenmek üzere derhal bir “Eş Patrik” seçilmesi, bunun için gerekli yönetmeliğin hazırlanması olduğunu, bu amaçla bir komisyon oluşturulduğunu öğreniyoruz. 

Kudüs Patrikliği ile Türkiye Ermenileri Patrikliğinin görev alanları ve sorumlulukları çok farklı olabilir, ancak bu Patriklerin Ermeni Ortodoks, Apostolik kilisesi gelenek ve teamülleri uyarınca göreve getirildiklerinden şüphe yoktur. Bu teamüllere göre de bir patrik hayatta olduğu sürece kendi serbest iradesi ile istifa etmiyorsa yerine bir yeni patrik seçilemiyor.
Bu önemli şartı gören ve dikkate alan Kudüs Ruhanileri Genel Kurulunun sağduyulu davrandığını,samimiyetle çözüm aradığını ve buna göre tedbire yönelmiş olduğunu görüyoruz. 

Umarım Türkiye Ermenileri de Ruhanisi ve sivili ile bu basireti gösterebilirler.
Sevgi ve saygılarla
Kirkor Döşemeciyan

Yorumlar kapatıldı.