İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Elin gâvuru bu ödülleri niye veriyor? Muharrem Bayraktar

Elin gâvuru bu ödülleri niye veriyor?

Muharrem Bayraktar

Önce sondan başlayalım:

1– Hükümet erbabından Batının ödüllerine mazhar olanların arasına en son Devlet Bakanı Egemen Bağış dâhil oldu. Bağış, Patrikhane’ye bağlı ve merkezi New York’ta bulunan Aziz Havari Andrew Tarikatı’nın verdiği “dini özgürlükler ödülünü” aldı. Ödül, Brüksel’de verildi.
Ödülü veren kuruluş bir Hıristiyan tarikatı. Patrikhane’nin yan kuruluşlarından biri. ABD’de “ekümenik Patrikhane’ye bağlı olarak” biliniyor.
Patrik Bartholomeos geçtiğimiz yıl ABD’de, CBS televizyonuna “Türkiye’de kendimizi çarmıha gerilmiş gibi hissediyoruz” deyip bir yıl sonra neden “kendilerini çarmıha geren!” bir hükümetin bakanına “dini özgürlüklere katkıdan dolayı” ödül versin ki?
Demek ki ödülün “ruhu sahte.”
Egemen Bağış’a ödülü veren ABD’deki Ortodoks Kiliselerinin patronu Demetrios ve “Amerika Ortodoks Kilisesi Milli Komutanı Anthony Limberakis” her fırsatta Patrikhane’nin Türkiye’nin kontrolünden alınması yani Lozan’ın delinmesi için çalışan iki isim.

Egemen Bağış bu ödülü neden aldı?

2– Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ise ABD tarafından “önemli!” bir ödül verildi. Woodrow Wilson Kamu Hizmeti Ödülü. Bu ödül İstanbul’da düzenlenen bir törenle Davutoğlu’na takdim edildi. Ödül Amerikan Kongresi tarafından eski ABD başkanlarından Woodrow Wilson adına kurulan vakıf tarafından veriliyor.
ABD eski başkanlarından Woodrow Wilson’un’un 8 Ekim 1918’de ABD Kongresi’nde açıkladığı 14 Madde’ye Wilson İlkeleri denildi. Bu ilkelerin 12’ncisi doğrudan Türkiye’nin bölünmesini istiyordu.
ABD, Wilson adına “ne hikmetse” Ahmet Davutoğlu’na ödül verdi.

Ahmet Davutoğlu bu ödülü niye aldı?

3– Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, birkaç hafta önce İngiliz Kraliyet ailesine bağlı Chatham Hause adlı düşünce kuruluşunun verdiği “yılın devlet adamı” ödülünü gururla aldı. Ödülü veren kuruluş Sevr Anlaşması’nı hazırlayan kurum olarak biliniyor.

Abdullah Gül bu ödülü niye aldı?

4– Başbakanımız Erdoğan’ın aldığı en anlamlı ödüllerden biri de Yahudilerin verdiği “üstün cesaret madalyası.” Yahudilerin 104 yılda sadece 10 kişiye verdikleri bu ödüllerden biri de Erdoğan’a verildi.
Erdoğan bu ödülü niye aldı?
AKP’li diğer vekil ve bakanlara verilen irili ufaklı “yabancı madalyaları!” anlatmayacağım.
Sayı hayli fazla.
Abdullah Gül, Sevr Anlaşması’nı hazırlayan bir kurumdan, Ahmet Davutoğlu, Osmanlı’yı parçalamayı amaçlayan bir adam adına verilen bir ödülü Amerika’dan, Egemen Bağış Lozan’ı delmek için uğraşan bir Ortodoks kilisesi papazından, Erdoğan “Arzı Mevud topraklarına Güneydoğu’yu da dahil eden” siyonistlerden “neden ödül aldı?”
Yukarıdaki ödüllerle ilgili bu köşede daha önce geniş yorumlarım olduğu için ayrıntıya girmeyeceğim.
Ödül verenlerin “ortak özelliklerini” tespit ederseniz ödüllerin neden verildiği de ortaya çıkacak.
Geçen Cuma akşamı Meltem TV’de yayınlanan Diyalog programında konuğum Prof. Dr. Ali Murat Daryal’dı.
Aynı soruyu ona da sordum.
Dedi ki:
“Gandi, Hindistan’ın milli kahramanıdır. İşgal altındaki Hindistan’ı özgürlüğüne kavuşturmak için Hintlileri harekete geçirdi. Hintlileri özgürlüğüne kavuşturdu. Şunu sormanız lazım asıl: İngilizler neden Gandi’ye ödül vermediler de Cumhurbaşkanı Gül’e verdiler?”
Füze kalkanını kabul eden, Afganistan’da ABD askerleriyle omuz omuza çarpışan, en stratejik askeri ihalelerini İsrail’e veren, AB’nin her dediğini emir telakki eden bir Türkiye’nin yöneticileri bu ödülleri neden aldılar sahi?

Yorumlar kapatıldı.