İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

T.C. Kültür Bakanlığına

T.C. Kültür Bakanlığına,

Gazetelerden izlediğimiz kadarı ile Bakanlığınız tarafından MHP’nin başvurusu üzerine 1 Ekim Cuma günü Kars Ani Harabelerinde Fethiye Cami diye bilinen mahalde Cuma Namazı kılınması izni verilmiştir.

Ülkemizin bugün geldiği noktada demokrasi alanındaki toplumun çoğunluğu tarafından kabul gördüğü 12 Eylül referandumu ile tescil edilmiş anayasa değişiklikleri, yine toplumun çok kısa zaman öncesine kadar üzerinde sert tartışmalarla ayrıştığı Kürt sorununun çözümüne ilişkin çabaların bugün toplumun çoğunluğunca desteklendiğine ilişkin belirti ve göstergeler ileriye donuk umutlarımızı güçlendirmiş Türkiye ve Türkiyelilerin daha ileri, daha demokratik ve daha insanca yaşanacak bir geleceğe doğru ilerlediğine dair inancımızı pekiştirmiştir.

Bir yandan bu olumlu gelişmeler yaşanırken diğer yandan bu ilerleme ve gelişmelere engel olmaya yönelik gizli ve acık düzenler gün be gün görsel ve yazılı haber kaynakları aracılığı hepimizin gözleri önüne serilmektedir. Kanımızca Sayın Bakanlığınızın bu namaz başvurusuna verdiği izin bahsettiğimiz bu gizli/açık düzen heveslilerinin bu yöndeki çabalarına dolaylı bir destek ve yasal bir zemin oluşturmaktadır. Bu yanıyla bu izin, ayni zamanda hükümetinizin başta belirttiğimiz olumlu çabaları ile de taban tabana ters düşmektedir. Ayrıca toplumun dini inançları gereği kutsal bildiği ve tarihsel ve bilimsel açıdan da bu özelliği tescil edilmiş, Ani Harabelerinde böyle bir gösteri düzenine izin verilmiş olması, Türkiye’deki Ermeni toplumumun kutsal addettiği duygularını da incitmiştir.

Saygı ile dikkatinize arz ederiz,

Rüstem Ayral
Nadya Uygun
Arthur Hanimyan 
Murat Bebiroğlu
Haluk Sunat
Semra Sunat
Sona Küçükyan
Tamar Çitak 
Dr.med.Sarkis Adam
Mari Akbaş
Arpi Çitak 

Yorumlar kapatıldı.