İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ani’de Namaz

Ani’de Namaz

Bugünkü gazetelerden Akhtamar Surp Khaç kilisemizde yapılan 19 Eylüldeki ayine karşı MHP başkanı Bahçeli’nin etraf tarafı, yerel idari merciler de dâhil çevredeki müminleri ile yarın 1 Ekim Cuma günü Ani katedralinde Cuma namazı kılacağını öğendik.

(Demek, namazlar Allah’ın yüceliği önünde eğilerek yapılan bir dua olma yerine bazen halklara kin kusma olarak da kullanılabiliniyor.)

İmdi… Devlet Bahçeli”den daha başka bir yaklaşım beklediğimiz sanılıyorsa bunu sanan yanılıyor diyelim.

Önemli olan Bahçeli’nin bu “jesti” değil, Ermeni vatandaşlarına yıllarca kök söktürüp ancak 2010 da, o da senede bir gün için, Akhtamar Surp Khaç kilisesinde göstermelik showlarla ayin yaptıran devletin Ermenilerin en kutsal saydığı ve mimari eser olarak da şaheserler içinde sayılan Ani’deki katedralde Devlet Bahçeli’nin Cuma namazı kılması isteğini derhal kabul etmesi.

Demek ki devlet halklara kin ve nefretle bakanlara karşı gayetle esnek davranabiliyor, buna karşı Ermenilerin en kutsal mabetlerinden birinde bir ayin yapılması için Ermenilere kök söktürüp senede bir günlüğüne izin verse de onu da dışa açık politik Show’a çeviriyor..

Eh, ne diyelim, Show’lardan medet uman ve herkesi de enayi yerine koymayı kendilerine iş edinenlere hayırlı olsun.

Bir de bu yağmalanıp harabe haline getirilen kiliselerde dua izinleri hangi kanunlara göre verilip verilmiyor? Eğer işin içine Lausanne katılırsa bunu katan yanılır…

NOT : ¨Yukarda zikredildiği gibi bu yazı Ani katedralinde murad edilen namazdan bir gün önce yazıldı.

Ohannik Akopcan

Yorumlar kapatıldı.