İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Oğul Dink’ten ağır suçlama: Albay Öz babamın suikastına bizzat iştirak etti

Oğul Dink’ten ağır suçlama: Albay Öz babamın suikastına bizzat iştirak etti

Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, babasının uğradığı suikasttaki ihmaliyle gündeme gelen dönemin Trabzon il Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’ün tüm eylemleri bilinçli yaptığını öne sürerek, babasının ölümüne bizzat iştirak ettiğini iddia etti.

Hrant Dink’in eşi Rakel, oğlu Arat, kızları Sera ve Delal ile kardeşi Hasrof Dink, dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ile 7 kişi hakkında görevi ihmal suçlamasıyla açılan davada ifade verdi.

Hrant Dink’in oğlu Arat Dink, Albay Ali Öz’ün tüm eylemleri bilinçli olarak yaptığını öne sürerek, “İstihbarat yönünden de bulunduğu konum itibarıyla görevli olan sanık, bilerek aldığı bilgileri değerlendirmeyip babamın ölümüne bizzat iştirak etmiştir. İddianame konusu yapılmamış sanık sahte evrak düzenleme, olay olduktan sonra sanki yeni haber alınmış gibi konuşla ilgili belge tanzim etme, ayrıca kendi eylemlerini gizleme amacıyla olayın gerçekleşmesinden sonra çalışma içerisine girme ve bu yönde emir altındaki kişilere talimatlar ve emirler verme şeklinde dizi halinde planlı bir şekilde eylemlerini gerçekleştirmiştir. Ayrıca olayla ilgili bilgi alınan kişilerin tehdit edilmesi de yine aynı şekilde sanığın eylemleri arasında bulunmaktadır. Şikâyetçiyim.” diye ifade verdi. Sera, Delal ve Rakel Dink de Hasrof ve Arat Dink’in ifadelerine katıldıklarını belirterek Albay Ali Öz ve diğer sanıklardan şikâyetçi oldu.

Hasrof Dink de, işlenen cinayete karıştığı yönünde de Ali Öz hakkında soruşturma yapılması gerektiğini belirterek, “Ali Öz’ün kanıtları bulunan başka eylemlerinin de olduğunu, işlenen cinayete karıştığı yönünde de hakkında soruşturma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eylemden sonra AİHM kararlarında da belirtildiği gibi, suçlama olan kişinin soruşturmayı yürütmesi mümkün değildir. Delilleri karartması söz konusudur. Bu hususların da ayrıca değerlendirme konusu yapılarak sanık hakkında bu yönlerden de dava açılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

ZAMAN
ZEYCAN KÜPELİ

Yorumlar kapatıldı.