İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ADD Şube Başkanı Bilgetürk

ADD Şube Başkanı Bilgetürk: Çölaşan`ın açıklamaları talihsizlik

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Necati Bilgetürk, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan`ın, referandumda `evet` oyu kullanan vatandaşlara yönelik açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdi.

`Böyle bir açıklama yapmamalıydı` diyen Bilgetürk, Çölaşan`ın daha sonra `gaflet, dalalet ve hıyanet` kelimelerinin anlamını açıkladığını ifade etti. Türkiye`nin bugün parçalanma sürecine girdiğini savunan Bilgetürk, `Bunu inkar etmek kendi tarihini ve 60 yıllık Osmanlı İmparatorluğu`nu da inkar anlamına gelir. Bugün Türkiye`nin milli bağımsızlığı tehlike altındadır. Bu anlamda bugün Türkiye`de ihanet içinde olan yok mu? Türkiye`de işsizlik had safhada. 2003`den beri bütün kamu malları yağmalandı. Ben Emlak Kredi Bankası`ndan emekliyim, geldiğim noktaya bakın.` dedi.

Milli birlik ve beraberlikten yana olduklarına dikkat çeken ADD Başkanı Necati Bilgetürk, Atatürkçü düşünce sisteminin de her zaman bunu savunduğunu ve sonuna kadar da bunu savunacağını kaydetti. Kanının son damlasına kadar bunu savunacağını söyleyen Bilgetürk, `Herşeyimiz bu vatana feda olsun. Lütfen birilerinin dolmuşuna binip, halkı parçalayıcı, bölücü etkinliklerin içinde bulunmaktan kaçınalım. Şu ortamda milli birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bugün beraber olmazsak ne zaman olacağız?` diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon`daki Sümela Manastırı`nda yapılan ayini de sert bir dille eleştiren Bilgetürk, şöyle devam etti: `Papazlara Rum Pontus gömleği giydirip Sümela Manastırı`nda ayin yaptırdılar. Akdamar Adasın`da 600 bin dolar harcayıp Ermenistan`dan 200 Ermeniyi getirip ayin yaptırdılar. Kuzey Yunanistan`da camilerimizin halini görün. Orada harabe haline geldi, onarılmıyor. Tespitlerimize göre, Türkiye 26 parçaya bölünecek. Türkiyemiz kaderinin en kötü günlerini yaşıyor.`

(CİHAN)

Yorumlar kapatıldı.