İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant’ı anma davasında 2 tahliye daha

Hrant’ı anma davasında 2 tahliye daha 

ERZURUM (24.09.2010)- Hrant Dink’i andıkları için 6 aydır tutuklu bulunan Özgür Gençlik dergisi çalışanı Deniz Doğruer ve Trabzon SGD Girişimi Sözcüsü Cem Alpgiray, tahliye edildi.

Hrant Dink’i anma etkinliği düzenledikleri için Trabzon’da gözaltına alınarak tutuklanan sosyalist gençlerden 2’si daha tahliye edildi. 6 kişinin yargılandığı davada, tutuklu kalmadı.

Trabzon’da Hrant Dink’i anmak, SGD ve Genç-Sen faaliyeti yürütmek, YÖK protestosuna katılmak, TEKEL işçilerine destek vermek gibi suçlamalarla tutuklanan sosyalist gençlerin yargılanmasına dün devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 2. duruşmaya, tutuklu bulunan Özgür Gençlik dergisi çalışanı Deniz Doğruer ve Trabzon SGD Girişimi Sözcüsü Cem Alpgiray ile tutuksuz yargılanan gençler katıldı.

Gençler, ilk duruşmada verdikleri ifadelerini tekrarladı. Mahkeme heyeti, Doğruer ile Alpgiray’ın da tahliyesine karar verdi. Duruşma, 9 Aralık 2010 tarihine ertelendi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 2010 yılı Mart ayında Trabzon’da 10, Erzincan’da 1 kişi gözaltına almıştı. 11 kişiden 6’sı tutuklanarak Gümüşhane ve Erzurum cezaevlerine gönderilmişti. Cem Alpgiray ve Deniz Doğruer “yasadışı MLKP örgütünü yönetmek ve örgüt propagandası yapmak”, Eren Altun, Ezgi Kişin, Eren Tanay, Bahar Kolamuç ile tutuksuz yargılanan Sinem Karaçalı “yasadışı MLKP örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılanıyor. (ETHA)

Yorumlar kapatıldı.