İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenice ve İbranice bölümleri eğitimci bekliyor

Ermenice ve İbranice bölümleri eğitimci bekliyor 

– Taraf – Istanbul – 23.09.2010

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi bünyesinde bu yıl açılan İbranice bölümüne yedi, Ermenice bölümüne ise üç öğrenci kayıt yaptırdı. Fakat üniversitede bu öğrencilere ders verecek öğretim üyesi bulunmuyor.

Türkiye’de ilk defa Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi bünyesinde bu yıl açılan İbranice bölümüne yedi, Ermenice bölümüne ise üç öğrenci kayıt yaptırdı. Fakat üniversitede bu öğrencilere ders verecek öğretim üyesi bulunmuyor. Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Hülagü, ÖSYM’nin yaptığı yerleştirme sınavı sonuçlarına göre, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü dört öğrencinin kazandığını ve bunlardan üçünün kayıt yaptırdığını, İbrani Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü ise sekiz öğrencinin kazanıp, yedisinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Onay bekliyor
Bu bölümler için ek kontenjan talebinde bulunduklarını ve yeni öğrencilerin gelmesini ümit ettiklerini belirten Hülagü, eğitim vermesi için yurtdışında birçok öğretim üyesi ile görüşme yaptıklarını ifade etti. Bu öğretim üyelerinin bazılarıyla da anlaşmaya vardıklarını kaydeden Rektör Yardımcısı Hülagü, anlaşmalar çerçevesinde Maliye Bakanlığı’na yaptıkları başvurulara cevap ya da onay gelmediğini kaydetti. Onay geldiği zaman eğitimin başlayacağını söyleyen Prof. Dr. Hülagü, “Maliye Bakanlığı’ndan üniversitemizde 2010-2011 eğitim öğretim yılı başlamasına rağmen iznin çıkmamış olması üniversite idaresini ve ilgili bölümlere kayıt yaptıran öğrencileri zor durumda bırakıyor” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.