İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türksam Ermeni Araştırmaları Enstitüsü: ‘Ermenice’ Kitapların Ücretsiz Dağıtılması Birçok Sorunu Engelliyor

Türksam Ermeni Araştırmaları Enstitüsü: ‘Ermenice’ Kitapların Ücretsiz Dağıtılması Birçok Sorunu Engelliyor 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Yeni Eğitim – Öğretim Yılında Ermeni Okullarına da “Ermenice’ Kitaplar Dağıtması Üzerine Türksam Ermeni Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sinan Oğan, “Müfredatın Tek Elden Düzenlenmesinde Fayda Var. Eğitim Sistemine Hazırlanan Kitapların Başka Dillere Çevrilmesi Önemli Bir Adımdır” Dedi.
Haber Yayın Tarihi: 22.09.2010 08:48

Ermenistan haberleri
Milli Eğitim Bakanlığı haberleri

-Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni eğitim – öğretim yılında ermeni okullarına da “Ermenice’ kitaplar dağıtması üzerine TÜRKSAM Ermeni Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sinan Oğan, “Müfredatın tek elden düzenlenmesinde fayda var. Eğitim sistemine hazırlanan kitapların başka dillere çevrilmesi önemli bir adımdır” dedi.

TÜRKSAM Ermeni Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sinan Oğan, ANKA’ya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ermeni okullarındaki öğrencilere dağıtılan Ermenice kitaplara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Oğan, daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın sadece devlet okullarına ücretsiz kitap dağıtımı yaptığını hatırlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı özel ve azınlık okullarına ücretsiz kitap vermiyordu. Kitap dağıtımında azınlık okulları ve özel okullar bunun dışında tutuluyordu. Bunun şöyle sakıncası vardı azınlık okullarındaki ders kitaplarına ve müfredatına devlet çok karışamıyordu. Bu Ermeni okullarına Erivan’dan ya da başka yerden ders kitabı getiriliyordu. Bu kitaplarla çocuklara Türkiye’nin politikalarıyla çelişen, sakıncalı içerikli kitaplar okutulabiliyordu. Ermeni okulların müfredatların tek elden düzenlenmesinde fayda var. Böylece Ermenice basılıp dağıtılan kitaplar birçok yaşanabilecek birçok sorunu engelliyor” şeklinde konuştu.

Güneydoğu’daki TRT yayınları ile Ermenice ders kitapları dağıtımının aynı amaçla yapıldığını öne süren Oğan, şunları kaydetti:

“Güneydoğu’daki vatandaşlar sağlıksız bilgi almasın diye devlet TRT kanalıyla bilgi veriliyor. Burada da aynı amaç var. Ermenistan’dan gelecek ders kitaplarının içeriği ve içeriğin ne zarar vereceği bilinmeyebiliyor. Ermeni açılımının bir parçası olarak değerlendirilebilir ama burada asıl önemli olan milli eğitim sisteminin bir bütün içerisinde yapılmasının amaçlanmasıdır. Eğitim sistemine hazırlanan kitapların başka dilleri çevrilmesi önemli bir adımdır.” (ANKA)

(ÖZL/ÖMR) (Ankara Haber Ajansı)

Yorumlar kapatıldı.