İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, dostluk gecesinde coştu

Ermeniler, dostluk gecesinde coştu 

dostluk gecesinde Türkiye ve Ermenistan’a ait şarkılar seslendirilerek, halk oyunları gösterileri yapıldı.
20.09.2010 | 12:53

Düzenlenen Türk-Ermeni dostluk gecesinde Türkiye ve Ermenistan’a ait şarkılar seslendirilerek, halk oyunları gösterileri yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Türk-Ermeni dostluk gecesine, Vali Münir Karaloğlu, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ile birlikte ayin için kentte bulunan Ermeniler katıldı.

Gecede ilk olarak şef Adruşan Halaçyan yönetimindeki Vartanans Korusu sahne aldı. ‘Sarı gelin’ şarkısı başta olmak üzere Türkiye ve
Ermenistan’a ait şarkıları seslendiren koronun ardından Van Vakıfbank İlköğretim Okulu Halkoyunları Ekibi sahne aldı. Minik öğrencilerin gösterisinin ardından Ermeni asıllı 60 kişiden oluşan Maral Müzik ve Dans Topluluğu izleyicinin karşısına çıktı.

Türkiye ve Ermenistan’a ait halkoyunlarını sergileyen ekip, Akdamar Adası’nda geçtiği söylenen aşkın hikayesini anlatan ‘Tamara’ isimli gösterileri de sundu. Katılımcıların uzun süre alkışlandığı gösteriler büyük beğeni topladı.

Yorumlar kapatıldı.