İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruhban Okulu’ndan Yunan ezgileri yükseldi

Ruhban Okulu’ndan Yunan ezgileri yükseldi 

19 Eylül 2010 Pazar 09:10Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ruhban Okulu’nda verilen konserin okulun yeniden açılması için öncü olmasını diledi. ı
Yunan sanatçı Evanthia Reboutsika, Heybeliada Ruhban Okulu’nda konser verdi.

Fener Rum Patrikhanesi’nin düzenlediği konser, Heybeliada Ruhban Okulu’nun bahçesinde gerçekleştirildi. Konserden önce bir konuşma yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ruhban Okulu’nun uzun yıllardır kapalı olmasına rağmen, bu akşam kapılarını açıp, hem sanatçı Reboutsika’ya hem de Yunanistan’dan gelenlere ”hoş geldiniz” dediğini söyledi.

Ümidimiz arttı

Ruhban Okulu’nun, 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde kapılarını açarak, 101 Yunan sanatçının eserlerinden oluşan bir sergiyi ağırladığını belirten Bartholomeos, sergiden sonra müziğin geldiğini ve bu iki sanatın Heybeliada Ruhban Okulu’nda gerçekleştirilmesinin kendilerine ümit verdiğini kaydetti.

Bu konser öncü olsun

Bartholomeos, bu iki sanat etkinliğinin okul için küçük bir açılış olmasını dileyerek, ”Bu açılış için yıllardır çabalıyoruz. Bu konser bizim için mutluluk verici. Umarız burada Hristiyan inancını ve çan sesini bir daha duyacağız. Umarız bu okul, yeni din adamları yetiştirmek için yeniden açılacak. Bu konser, Ruhban Okulu’nun yeniden açılması için öncü olsun, bir mesaj olsun” diye konuştu.

Yunan sanatçı Evanthia Reboutsika da bu tarihi mekanın herkese geçmişi hatırlattığını belirterek, ”Umudumuz, bu geçmişin şimdiki zamana dönmesidir. Buradan bütün evrene kültür ve ahlak yayıldı. Umarım bundan sonra da bu devam eder” dedi.

Sanatçı Reboutsika, konserini sanatçılar Dilek Koç ve Cihan Okan eşliğinde verdi.

Bağış, çiçek gönderdi

Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ve çok sayıda davetlinin izlediği konsere, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da çiçek gönderdi.

Yorumlar kapatıldı.