İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ekim’de ‘Ermeni Filmleri Ayı’ başlıyor

Ekim’de ‘Ermeni Filmleri Ayı’ başlıyor

Eylül 14, 2010 | 15:01

11 Ekim’de Erivan’da bir ay müddetince Ermeni filmlerinin gösterileceği ‘KinoAshun’ başlıyor. Bir ay boyunca Erivan ve Ermenistan’ın 4 eyaletinde (Şirak, Kotayk, Gegharkunik ve Armavir) Ulusal Film Arşivi’nde muhafaza edilen ve son yıllarda çekilen filmlerin gösterimi gerçekleşecek.

Ermenisan Ulusal Film Merkezi (EUFM) md. Gevorg Gevorgyan; 14 Eylül’de gazetecilerle gerçekleşen buluşmasında, gösterilecek 100 filmin seçiminin yapıldı[ını belirtti.

Filmler ‘Ermenistan Ulusal Galeri’, ‘Narekatsi Sanat Merkezi’, ‘Kukla Tiyatrosu’, Pedagoji ve ‘Tiyatro ve Sinema’ enstitüleri film salonlarında ve Moskova Sineması’nda gösterilecek. Moskova Sineması hariç diğer mekanlardaki gösterimler ücretsiz olacak.

Cuma, C.tesi ve Pazar günleri Kaskat ve ‘Aşıklar Parkı’nda açık gösterimlerin de yapılacağını söyleyen EUFM md. Gevorgyan, yüksek öğrenim kurumlarında özellikle bağımsızlık sonrası çekilen filmlerin gösterileceğini ve bu filmler için en iyi kritikleri yazanların ödüllendirileceğini de sözlerinde kaydetti.

Gösterimlere ilişkin bir de fotograf sergisi açılacak.

Yorumlar kapatıldı.