İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Seçimi

Değerli Okurlar,
Dün yayımlanan Jamanag ve Marmara gazetelerinde kerameti kendinden menkul “Müteşebbis Heyeti”mizi temsilen 6 kişinin İçişleri Bakanı tarafından kabul edildiğini okuduk.
Kabulün gündemi Patrik sorunu tabii .
Gazete haberlerinden anlaşıldığı üzere MH temsilcileri görüşmede kendilerinin hangi amaçla göreve getirildiklerine hiç değinmeden,görüşlerini Sayın Bakan’a sunmuş ve yeni bir Patrik seçimi talebinde bulunmuşlar.Bunu yaparken de sanki cemaat içinde bu hususta bir mutabakat varmış gibi göstermişler,cemaatin seçim hakkının elinden alındığını ve mağduriyet içinde olduğunu ifade etmişler.
Anlaşılan şu ki MH stratejyi değiştirmekte, geldiğimiz noktayı cemaatin seçim hakkının gaspedilmiş olduğuna kilitleyerek mağduru oynama pozisyonuna geçmektedir.Ancak bunu yaparken bu durumun esas sebebinin MH’in başına buyruk davranışları ile icraatinin olduğunu gözlerden kaçırmaktadır.
Bu arkadaşlarımız ve bazı yandaşları yeni bir Patrik seçimine kadar huzur bulamayacaklar herhalde.Ne var ki yeni bir Patrik seçimi için bu makamın boş olması gerek halbuki şu anda hayatta ve istifa etmemiş bir Patriğimiz var.
Bu Patriğin varlığı seçime engel.
İşte bu noktada –burada tartışılması gereksiz muhtelif amaçlarla – bu Patrik “yok edilmeye” çalışılıyor.
Yeni bir Patrik seçmek üzere ortalıkta dolananların yapmaları gereken bir şey var.
“Hayatta olan,istifa etmemiş/edemiyecek” Mesrob II Hazretlerini YÜRÜRLÜKTE OLAN hangi yasanın hangi maddesi ile “YOK SAYACAKLARINI” açıkça bizlere bildirecekler.
Bunu yapm/a/madıkları sürece yeni bir Patrik seçelim diye çırpınmaları sonuçsuz kalmaya adaydır.
Bu kanaatin kanıtı İçişleri Bakanlığını temsilen İstanbul Valiliğinin 29/06/2010 tarihli yazısında geçen
“…..Patrik Mesrob Il’nin 04.10.1998 tarihinde Patrik seçildiği ve kendisine 02.11.1998 tarih ve 98/11964 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile mabet ve ayin haricinde de ruhani kıyafet giyme izni verildiği, kendisinin halen hayatta olduğu, istifa edemediği, Patrik sıfatının devam ettiği ……”,
“Sonuç olarak, Patriklik makamı boşalmadığından yeni seçim yapılamayacağı…..”
İfadeleridir.
Akl-ı selimin hakim olması dileği ile
Kirkor Döşemeciyan

Yorumlar kapatıldı.