İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Rusya cumhurbaşkanları tanınmış Ermeni bilim adamı H. Orbeli’nin anıtının açılışını gerçekleştirdiler

Ermenistan ve Rusya cumhurbaşkanları tanınmış Ermeni bilim adamı H. Orbeli’nin anıtının açılışını gerçekleştirdiler

Haziran 19, 2010 | 17:17

Ermenistan ve Rusya cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve Dmitri Medvedev, St. Petersburg’da Ermeni toplumunun 300. yılı jübile etkinlikleri çerçevesinde, Erivan ve St. Petersburg Devlet üniversiteleri arasında işbirliğine ilişkin anlaşmanın imza törenine katıldılar.

Anlaşmayı iki üniversite retörleri Aram Simonyan ve Nokolay Korpachev imzaladılar. Devlet başkanları daha sonra tanınmış Ermeni bilim adamı SSCB Bilimler Akademisi I. Başkanı H. Orbeli’nin anıtının açılışını gerçekleştirdiler. Açılış töreninde bilim adamının yeğeni Abgar Orbeli de katıldı.

Serj Sarkisyan bilim adamları Victor Hambardzumyan and Armen Takhtajyan portreleri sergisinin açılış töreninde de hazır bulundular. Ermenistan cumhurbaşkanı bugün ayrıca Sp. Katarine Ermeni Kilisesi ve Ermeni Kültür Merkezi’ni ziyaret edecek. Serj Sarkisyan akşam saatlerinde Mariinsky Tiyatrosu’nda St. Petersburg Ermeni toplumunun 300. yılı jübile konserine katılacak, daha sonra Tauride Sarayı’ndaki resepsiyona katılacak. Başkan Sarkisyan burada bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Sarkisyan başkanlığındaki heyet gece geç saatlerde yurda dönecek.

Ermeniler ilk kez St. Petersburg’da 1708 yılında görülmeye başlandılar. Birkaç yıl sonra Neva nehri kenarında ilk ticaret kolonilerini kurdular. Şu anda St. Petersburg’da 100 bin civarı Ermeni yaşamakta. St. Petersburg Ermeni toplumunun 300. yılına ilişkin jübile etkinlikleri bu yılın Ocak ayından itibaren başladı.

Yorumlar kapatıldı.