İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail ve ABD’nin kürt oyunu

İsrail ve ABD’nin kürt oyunu

Mossad, hem PKK terörünü destekliyor, hem de istihbarat verdiği Kürt grupları Türkiye’ye karşı kışkırtıyor!
17 Haziran 2010, 12:06

Gazeteci.Tv olarak, ”ABD ve İsrail, Kürt bölgesine özel gizli istihbarat teşkilatı kuruyor!” başlığıyla duyurduğumuz haber doğrulandı. Mossad, hem PKK terörünü destekliyor, hem de istihbarat verdiği Kürt grupları Türkiye’ye karşı kışkırtıyor! 

ÖZEL ANALİZ-HABER: İsrail’in PKK’ya verdiği destek öteden beri biliniyordu. Fakat somut bir şekilde ortaya konulamıyordu. İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Shinbet’in eski Başkanı Avi Dihter’in son itirafları İsrail-PKK işbirliğini netleştirdi. Dihter, 70’li yıllardan buyana Irak’taki terörist Kürt gruplarla işbirliği yaptıklarını açıkladı. Dihter, “thirdpower” internet gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Eski Başbakanlık Müsteşarımız Lebrani, Irak’taki hedeflerimiz doğrultusunda bir plan hazırladı. Daha sonra, Türkiye ve Irak’da Büyükelçilik görevinde bulunan Lebrani’nin bu planı doğrultusunda, 1972 yılından itibaren, Türkiye ve İran üzerinden Kuzey Irak’a silah sevkiyatı yapmaya başladık. Eğitimini tamamlayan grupları (karakol bassınlar, masum insanları katletsinler diye!) Türkiye ve Suriye’ye gönderdik!”

Dihter, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bugün, Kuzey Irak’ta İsrail’in desteğiyle fiilen bir Kürt devleti kuruldu. Irak ve çevresinde, planladıklarımızdan daha fazlasını gerçekleştirdiğimizi kimse inkâr edemez.”

İsrail kaynaklı “filkkaisrael” sitesi de, Dihter’in açıklamalarını doğruladı. Site, Mossad’ın, İsrail’in stratejisi doğrultusunda Peşmergeler başta olmak üzere, Kürt gruplara askeri ve istihbarat eğitimi verdiğini, CIA, MI6 ve bölgede çıkarları olan bazı istihbarat servislerinin de Mossad’la koordineli olarak çalışmalara katıldıklarını da kaydetti.

Mossad’ın İsrail ile Kürt örgütler arasındaki irtibatının da eski Servis Başkanı Dani Yatom tarafından sağlandığı belirtilen yazıda, işgal sonrası kurulan Irak’taki İstihbarat Teşkilatı’nın kadrolarının çoğunun da Kürtlerden oluştuğuna vurgu yapıldı. Siteye göre, Mossad, Kürt gruplara, Türkiye ve Suriye’de gerçekleştirilecek eylemlerde kullanılmak üzere “keskin nişancılık” ve “suikast” eğitimi veriyor.

Söz konusu yazıda, Mossad’ın, “vaat edilmiş toprakların bir parçası” olarak gördüğü bu toprakların asli unsuru olan Türkmenler, Araplar, Hıristiyanlar, Süryaniler, Keldaniler gibi unsurları bölgeden söküp atmak için “özel operasyonlar”, “terör eylemleri” ve “başka ülkelere gönderme” dâhil her yolu deniyor. İsrail’in planına göre, boşalan yerlere Yahudi Kürtler yerleştirilecek.

“filkkaisrael” sitesi, bir çarpıcı bilgiye daha yer verdi. Siteye göre, Celal Talabani’nin Washington’da yaşayan oğlu Kubad Talabani, Mossad’ın planlarının uygulanmasında önemli bir rol oynuyor. Site, düşündürücü bir iddia daha ortaya attı: “PKK’nin son eylemleri, Washington-Telaviv ekseninin kışkırtma ve desteği ile gerçekleşti!”

Gazeteci.tv, Nisan ayında, Amerika ve İsrail’in Irak’ın kuzeyindeki varlığını pekiştirmek için yeni bir gizli servis kurmaya çalıştığını yazmıştı. Haberde, KDP ve KYB’nin istihbarat şebekelerinin, “Devlet Haber Alma Ajansı” ismi altında birleştirileceği ve kurulacak teşkilatın elemanlarının CIA ve Mossad tarafından eğitilecekleri bildirilmişti.

www.gazeteci.tv

Yorumlar kapatıldı.